Handoff Continuity

Handoff bestond al in 2011

Apple's nieuwe Handoff-functionaliteit was er in 2011 ook al, in de vorm van een app met exact dezelfde naam. De app is nu verdwenen.

Handoff ContinuityDe nieuwe iOS 8- en OS X Yosemite-functie Handoff staat bovenaan de verlanglijst van veel iCulture-lezers, zo blijkt uit onze eerdere poll. Met deze nieuwe functie kun je bijvoorbeeld een e-mail op je iPhone gelijk verder schrijven op je Mac, of een browserpagina in Safari voor OS X verder bekijken op je iPad. Hartstikke handig, maar eigenlijk is deze functie niet helemaal nieuw: terwijl we door het archief van iCulture neusden, bleek namelijk dat Handoff al in 2011 bestond.

handoff websiteOp 16 januari 2011 schreven we namelijk over Handoff – een app voor de iPhone en Mac ontwikkeld door IdeaSwarm en InfinitApps. Met Handoff kon je informatie vanaf je Mac versturen naar de iPhone. Hierdoor had je snel Google-kaarten, telefoonnummers en andere data bij de hand. Dat klinkt ons bekend in de oren: met Apple’s Handoff kun je namelijk op precies dezelfde manier data uitwisselen tussen Mac en iDevices.

Lees meer over Handoff, Continuity, AirDrop en andere manieren waarop OS X en iOS samenwerken

Je vindt in de App Store natuurlijk al langer apps om snel tussen Mac en iOS te communiceren. Met Command-C kun je bijvoorbeeld kopiëren en plakken tussen je Mac, iPhone en iPad. Maar dat er in 2011 al een app was die qua functionaliteit zoveel lijkt op Handoff en ook nog eens exact dezelfde naam had? Dat is wel een heel groot toeval.

Sinds 2011 hebben we overigens niets meer gehoord van Handoff. Sterker nog: de app is uit de App Store verwijderd. Op de website van beide ontwikkelaars is ook geen spoor van Handoff te vinden. Wellicht heeft Apple verzocht de app te verwijderen? Of is het bedrijf overgenomen door Apple en stilletjes van de aardbodem verdwenen. We hebben de makers gevraagd wat ze met Handoff hebben gedaan en wachten nog op een antwoord.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 augustus 2014, 11:30
Categorie Apps
Onderwerp handoff

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.