Handleiding: iPhone unlocken met SAM Package-unlock (jailbreak)

Handleiding voor het gebruik van de SAM Package-unlock. Met deze handleiding kun je een gejailbreakte iPhone 4 of iPhone 4S unlocken met hulp van SAM en iTunes.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iphone 4s unlockenZoals je eerder op iPhoneclub kon lezen heeft de Chinees Loktar_Sun een truc ontdekt waarmee je je iPhone 4 en iPhone 4S kunt unlocken met SAM Package. De truc maakt gebruik van Sam Bingner’s SAM Package en werkt voor elke jailbroken iPhone die geactiveerd kan worden in iTunes. In onderstaand stappenplan leggen we uit hoe het werkt.
De unlock werkt met deze methode alleen met de simkaart die in de telefoon aanwezig is.


Je kunt de iPhone rebooten en verbinden met iTunes, zonder dat je de unlock kwijtraakt. Pas wel op bij het installeren van nieuwe iOS-updates, zoals altijd als ije een jailbreak hebt uitgevoerd of afhankelijk bent van een unlock. Er is geen garantie dat de methode ook tot in de verre toekomst blijft werken. Het is altijd mogelijk dat Apple bepaalde jailbreak- en unlock-oplossingen onmogelijk maakt door gebruikte kwetsbaarheden te patchen en trucs te blokkeren.

De handleiding geldt voor iOS 5.0, 5.0.1 en 5.1 en voor de modellen iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4 en iPhone 4S.

 1. Installeer Sam Bingner’s SAM (Subscriber Artificial Module) Package. Deze is in Cydia te vinden via repo.bingner.com.
 2. Open SAM via het instellingenmenu of via het SAMPrefs-icoon op je springboard. Zorg dat de simkaart aanwezig is die je wilt gebruiken.
 3. Ga naar utilities en kies ‘De-Activate iPhone’. Onder het kopje ‘More Information’ moet je ActivationState nu op’ Unactivated’ staan.
 4. Met geactiveerde SAM, kies je onder ‘Method’ voor ‘By Country and Carrier’. Blader naar je operator en kies eventueel de juiste SIM ID.
 5. Ga naar ‘More Information’ en zoek bij ‘SAM Details’ je IMSI-nummer. Noteer dit. Tik daarna op ‘Spoof Real SIM to SAM’.
 6. Ga terug naar het hoofdscherm van SAM en wijzig bij ‘Method’ naar handmatig (‘Manual’). Vul het IMSI-nummer in, dat je in de voorgaande stap hebt genoteerd.
 7. Verbind de iPhone met je computer en iTunes zal ervoor zorgen dat de telefoon wordt geactiveerd. Dubbelklik op het hoofdscherm op ‘Telefoonnummer’ om te controleren of de ICCID overeenkomen met het nummer van je simkaart. Zo niet, dan moet je opnieuw beginnen bij stap 1.
 8. iphone-iccid

 9. Koppel je iPhone los en sluit iTunes.
 10. Schakel SAM uit.
 11. Sluit je iPhone opnieuw op iTunes aan. Je krijgt nu een foutmelding dat je telefoon niet geactiveerd kan worden. Dit is normaal. Sluit iTunes en open het programma opnieuw.
 12. Als je nu na een paar seconden signaalstreepjes linksboven in het scherm ziet, is de operatie gelukt.
 13. Mogelijk werken push notificaties niet meer. Je kunt ze opnieuw activeren door in SAM de optie ‘Clear push’ te gebruiken en daarna je iPhone met iTunes te verbinden.

Deze handleiding is gebaseerd op de (Engelstalige) handleiding van Laforeta.

Verder praten en ervaringen uitwisselen kan in het SAM-topic op ons forum.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.