SAM Package maakt iPhone 4S unlock mogelijk (jailbreak)

Met Sam Package unlock kun je een iPhone 4 en iPhone 4S unlocken. De nieuw gevonden truc is toepasbaar op alle toestellen met simlock.

sam package sim generateDe Chinese iPhone-hacker Loktar_Sun heeft een manier gevonden om de iPhone 4 en de iPhone 4S te unlocken. Volgens de bekende iPhone-jailbreakontwikkelaar @MuscleNerd gaat het om een truc, die toe te passen is op één enkele sim. Je kunt echter voor meerdere sims een unlock activation ticket aanmaken, die waarschijnlijk langere tijd bruikbaar is – ook als Apple maatregelen neemt waardoor de nu ontdekte truc niet meer werkt. Overigens wordt de iPhone 4S tegenwoordig vrijwel overal zonder simlock verkocht, waardoor lang niet iedereen op deze SAM-unlock zit te wachten.


De methode is bedacht door de relatief onbekende iPhone-hacker Loktar_Sun, die geen directe banden lijkt te hebben met het iPhone Dev Team. Door de Chinese censuur is Loktar_Sun niet zomaar via Twitter bereikbaar. MuscleNerd heeft de methode inmiddels toegepast op zijn iPhone 4S om deze werkend te krijgen op het Amerikaanse T-Mobile-netwerk en meldt dat het succesvol is verlopen.

Het was al eerder mogelijk om met oplossingen zoals de GEVEY SIM en CutYourSIM de iPhone 4S te unlocken, maar beide oplossingen kosten geld (respectievelijk 55 en 185 dollar). De nieuwe methode is gratis. Het maakt gebruik van Sam Bingner’s SAM (Subscriber Artificial Module) Package om een geldige unlock-ticket aan te maken.

Het enige wat je nodig hebt is een iPhone met jailbreak die in iTunes herkend wordt (en dus niet bij Apple op een zwarte lijst staat). De SAM Package-unlock heeft wel wat beperkingen: je kunt de methode alleen gebruiken met de simkaart die in je telefoon zit. Het is niet mogelijk om simkaarten te wisselen. Helemaal vergelijkbaar met een fabrieks-unlock is het daarom niet. Voor mensen die nog een toestel hebben met simlock, is het daarom beter om contact op te nemen met de operator (zoals AT&T in de VS) om de simlock officieel te laten verwijderen.

De instructies voor de SAM Package-unlock zijn te vinden op de Laforeta-blog, waar ook MuscleNerd naar verwijst.

Verder praten en ervaringen uitwisselen kan in het SAM-topic op ons forum.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.