google-maps-icoon

Google Maps voor iOS toont weersinformatie bij steden

Hoe warm is het in Tokio, New York en Amsterdam? Een update voor Google Maps zorgt ervoor dat je het nu ziet in het informatiescherm van iedere stad.

Google Maps weer (Custom)Wat voor weer is het in Amsterdam, New York en Tokio? Het is na de laatste update te zien in Google Maps, zodra je deze steden bezoekt op de kaart. Met een tap op de informatiebalk onderin het scherm, krijg je de weersverwachting in beeld te zien. Daarnaast moet het nu mogelijk zijn om restaurants te filteren op basis van wat ze serveren.

Althans, dat zou moeten: toen wij probeerden te zoeken naar restaurants kregen we wel een filter-knop in beeld, maar hierbij was het niet mogelijk om alleen bepaalde keukentypes te selecteren. We konden alleen nog sorteren op basis van de hoeveelheid sterren en locatie, wat ook voor de update mogelijk was. Vermoedelijk moet Google de keukenfilter ook nog op afstand activeren voordat hij daadwerkelijk in de app kan worden gebruikt.

Het is na de update mogelijk om een geplaatste speld te gebruiken voor zowel het begin- als eindpunt van een route. Je kunt ov-reisinformatie nu ook in je agenda plaatsen.

Google is druk bezig met het updaten van apps. Vannacht werd Google Maps bijgewerkt, voorgegaan door een grote nieuwe versie van Google Translate met live-vertalingen en tekstherkenning via de camera. Google Drive is ook voorzien van een update op de Mac en pc, waardoor het mogelijk is de gebruikte bandbreedte van de app in de hand te houden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 januari 2015, 8:00
Categorie Apps
Onderwerp google maps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.