Gerucht: iPhone werkt op Vodafone-netwerk?

Een Engelse iPhone-bezitter claimt de iPhone door een zeer simpele truc werkend te hebben gekregen op het Vodafone-netwerk met een via eBay gekochte AT&T-prepaidsimkaart.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Europese iPhone met HSDPAOp voorhand zeggen we: we denken dat dit een hoax is! Een Engelse iPhone-bezitter claimt dat hij zijn iPhone werkend heeft gekregen op het Vodafone-netwerk. De persoon, AJ, zegt dat hij naar een Vodafone-winkel is gegaan met zijn AT&T-prepaidsimkaart (gekocht via eBay) en het personeel deze simkaart heeft laten toevoegen aan zijn contract.

Het verhaal is erg ongeloofwaardig, omdat het vrijwel onmogelijk is voor een provider om zomaar simkaarten van andere providers toe te laten op hun netwerk. Maar hoe zit het dan met roaming? Dat is een compleet andere procedure, aldus het commentaar op TUAW, waar deze “hack” bekend is gemaakt. Met name de hackers van #iphone claimen dat het verhaal uit de dikke duim is gezogen, omdat elke simkaart bepaalde unieke codes heeft waardoor ze niet onderling uitwisselbaar zijn tussen netwerken. Maar als het verhaal wel waar blijkt te zijn, dan is AJ de held van iedereen omdat hij een gratis en vooral zeer snelle methode heeft gevonden om de iPhone op elk netwerk te laten werken!

Het nieuwsitem op TUAW wordt momenteel vrijwel continu geupdate en met name de commentaren zijn erg nuttig om te lezen. Wil je de gok ook wagen, dan is alles wat je nodig hebt een iPhone, een AT&T-prepaidsimkaart en een zeer vlotte babbel om je provider zo gek te krijgen om een voor hun vreemde simkaart aan je contract te laten toevoegen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2012, 15:06
Categorieën Geruchten, iDevices, Providers
Onderwerp Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.