‘Foxconn verdubbelt salarissen van fabriekswerkers in 2013’

Foxconn gaat fabrieksmedewerkers twee keer zoveel betalen, zo stelt de Chinese krant Guangzhou daily. Het salaris van 2.200 yuan wordt verhoogd naar 4.400 yuan.

FoxconnVolgens de Chinese krant Guangzhou Daily is Foxconn van plan om de salarissen van fabriekswerkers in 2013 te verdubbelen. Hierdoor zou personeel 4.400 yuan (551 euro) per maand verdienen, in plaats van de huidige 2.200 yuan (275 euro) per maand. De belofte zou zijn gemaakt door Foxconn’s CEO bij de opening van het nieuwe hoofdkantoor.

Foxconn is een Chinese fabrikant die onder andere de iPhone produceert voor Apple. Het bedrijf kwam eerder dit jaar in opspraak, omdat de arbeidsomstandigheden ondermaats zouden zijn. Onder andere The New York Times nam het productieproces van de iPhone onder de loep. Journalist Mike Daisy van This American Life was ook in de fabrieken van Foxconn, maar bleek veel beweringen verzonnen te hebben.

Na gesprekken tussen Apple en Foxconn werden de omstandigheden bij Foxconn eerder al verbeterd. Zo werd het aantal uren in een werkweek teruggebracht naar 49 uur en mag personeel hooguit nog 36 overuren per maand maken. Een compensatiepakket moet er voor zorgen dat personeel niet minder ging verdienen.

Dit is niet de eerste keer dat Foxconn de salarissen voor fabriekswerkers verhoogt. In 2010 kreeg personeel tweemaal een loonsverhoging, waardoor men ook bijna twee keer zoveel gingen verdienen.

Via M.I.C. Gadget.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 mei 2012, 13:54
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp foxconn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.