Pod2g: ‘Ik zou wel voor Apple willen werken’ (jailbreak)

Jailbreaker pod2g lijkt zeer geïnteresseerd in een baan bij Apple. Zijn enthousiasme is opmerkelijk, gezien hij voor een groot deel verantwoordelijk was voor eerdere jailbreaks.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

pod2gToen jailbreakers Cyril (@pod2g), Nikias Bassen (@pimskeks) en Joshua Hill (@p0sixninja) tijdens Hack in the Box in Amsterdam werden gevraagd wat ze zouden doen als Apple een baan aanbood, bleek vooral pod2g geïnteresseerd te zijn in een positie binnen het bedrijf. p0sixninja en pimskeks waren sceptisch, omdat dit hun jailbreakactiviteiten erg in de weg zou zitten. Pod2g’s enthousiasme is opmerkelijk, aangezien hij voor een groot deel verantwoordelijk was voor de jailbreaks van iOS 5.0.1 en iOS 5.1.1.

De laatste jailbreaker die een baan bij Apple aangeboden kreeg was Comex, die sindsdien niet meer meewerkte aan nieuwe jailbreaks. Zou pod2g ervoor kiezen om ook bij Apple aan de slag te gaan, dan zou dit waarschijnlijk ook het einde van zijn jailbreakwerkzaamheden betekenen. Een offer dat hij bereid is om te maken:

Ik ben al lange tijd een groot fan van Apple. Het zou misschien egoïstisch van mij zijn, omdat ik deel ben van een jailbreakteam, maar ik zou een baan voor Apple zeker accepteren. Ik zou erg blij zijn om bij Apple te mogen werken.

Pod2g heeft nog geen baan aangeboden gekregen, noch is het duidelijk of Apple dit wil doen. Zijn uitspraak is wel opmerkelijk: zijn bijdrage bij de untethered jailbreaks van iOS 5.0.1 en iOS 5.1.1 was namelijk groot. Zou Apple pod2g in dienst nemen, dan zou het bedrijf de beveiliging van iOS kunnen verbeteren en toekomstige jailbreaks kunnen vertragen.

Pimskeks zei niet zeker te weten of hij een dergelijke baan zou accepteren. Het zou er van afhangen waar hij aan mag werken. Zou het gaan om beveiligingswerk en biedt Apple een hoog salaris, dan denkt hij dat weinig mensen zouden weigeren. Tenminste, behalve p0sixninja: hij zei niet bij Apple te willen werken, omdat hij het veel te leuk vindt om dingen te hacken.

Bovenstaande foto toont van links naar rechts: @pimskeks, @pod2g en @p0sixninja

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2013, 15:02
Categorie Jailbreak
Onderwerpen jailbreak, p0sixninja, pod2g

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.