Externe harde schijf is via Camera Connection Kit aan te sluiten op gejailbreakte iPad

Het is gelukt om een externe harde schijf via de iPad Camera Connection Kit aan te sluiten op een gejailbreakte iPad. Maxwell C. Shay heeft op zijn site een handleiding geplaatst.

Externe harde schijf, aangesloten op iPadDat de iPad Camera Connection Kit meer kan dan alleen het inladen van foto’s van je camera was al bekend. Zo kun je onder meer een toetsenbord of headset via usb aansluiten op je iPad. Inmiddels is het ook gelukt om een externe harde schijf aan het Apple tablet te hangen. Maxwell C. Shay beschrijft op zijn site stap voor stap hoe je een schijf via usb aan een gejailbreakte iPad aansluit.

Heel handig is het niet, want doordat de usb-poort van de iPad Camera Connection Kit geen voeding levert, moet je via een gesplitste kabel een andere bron als voeding op je harde schijf aansluiten. Er hangt dus een harde schijf aan je iPad die weer vastzit aan bijvoorbeeld een Macbook of usb-lader in het stopcontact. Via iFile en OpenSSH uit Cydia kun je uiteindelijk, na het doorlopen van een flinke handleiding, toegang krijgen tot de bestanden op de externe harde schijf. Voorwaarde is wel dat de schijf geformatteerd is in HFS of FAT32. Via iFile, maar ook vanuit applicaties uit de App Store, kun je bestanden van de harde schijf openen.

Maxwell C. Shay heeft, naast een stap voor stap handleiding, een filmpje gemaakt waarin te zien is hoe hij in GoodReader bestanden opent vanaf zijn externe harde schijf. De wirwar aan kabels en apparaten laat echter meteen zien hoe ongelofelijk onhandig het in de praktijk is. Maar het feit dat het überhaupt kan, maakt het al leuk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 mei 2010, 13:15
Categorie Jailbreak
Onderwerpen camera connection kit, harde schijf, jailbreak, usb, usb-stick

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.