Apple zoekt flashgeheugen

Apple heeft al overeenkomsten met Samsung, Hynix, Micron Technology, Intel en Toshiba over de levering van NAND flash-geheugen. Ze hebben Samsung en Hynix gevraagd de productie nog verder op te voeren.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

In Taiwan wordt onder stoelen en banken gezocht naar voldoende NAND-flashgeheugen. Apple heeft behoorlijk wat flashgeheugen nodig om de komende jaren genoeg iPods en iPhones te kunnen maken. Samsung Electronics en Apple zijn daarom in overleg op het Zuid-Koreaanse hoofdkwartier van Samsung. Apple heeft tot eind van het jaar 400 tot 500 miljoen 4GB NAND-flashchips nodig, zo’n 10 tot 15% meer dan het contract van $1,25 miljard dat eerder was afgesproken.

Maar Samsung weet niet of ze wel aan de vraag kunnen voldoen. Ze willen ook niet met een overschot aan NAND-flashchips blijven zitten als de verkoop van iPods en iPhones toch blijkt tegen te vallen. Insiders hebben ook verteld dat Apple een verzoek aan Hynix Semiconductor heeft gedaan om de aanvoer van NAND-flash op te voeren in het derde kwartaal. Een lastige vraag, want Hynix kan nu al nauwelijks voldoen aan de vraag van Apple.

Samsung, Hynix, Micron Technology en Toshiba zijn de belangrijkste spelers voor NAND-flashgeheugen. Samsung is de koploper met een marktaandeel van meer dan de helft. In november 2005 sloot Apple een langetermijn-overenkomst met Samsung, Hynix, Intel, Micron en Toshiba, om zeker te zijn van voldoende flashgeheugen tot 2010. Apple betaalde elke leverancier $250 miljoen vooruit, met een totaalbedrag van $1,25 miljard.

Apple gaf eerder aan dat ze eind 2008 een marktaandeel van 1% willen hebben. Dat betekent dat er in 1,5 jaar tijd zo’n 10 miljoen iPhones moeten worden verkocht. Analisten op Wall Street waren sceptisch en maakten iets lagere schattingen, maar het feit dat Apple nu opnieuw contact opneemt met de flashleveranciers kan een teken zijn dat Apple’s voorspellingen toch iets te laag waren ingeschat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 16:34
Categorie iDevices
Onderwerpen flash, online opslag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.