Concept: widgets, browserdownloads en meer in iOS 7 (video)

Een nieuwe iOS 7-conceptvideo laat zien hoe je browserdownloads, widgets en snelle sms-reacties op de iPhone mogelijk kan maken,

iOS 7 conceptBegin deze week ontdekten we nog dat iOS 7 vertraging oploopt, omdat het gehele iPhone- en iPad-besturingssysteem een fikse makeover krijgt. Wat Apple precies voor ogen heeft weten we nog niet, maar inmiddels zijn er genoeg ontwerpers die in concepten hun ideeën voor iOS vorm hebben gegeven. Eén van de meest recente concepten is van misterwhite84, die in een video van bijna vier minuten een hoop mogelijkheden voorbij laat komen.

Dit is niet de eerste keer dat we een concept van misterwhite84 bespreken. Afgelopen jaar maakte hij nog een soortgelijke video waarin ook een hoop van zijn ideeën voor iOS 6 in voorbijkwamen. Sommige van zijn ideeën, zoals een downloadoptie in Safari en een speciale Shelf-map op je beginscherm om je downloads in te verzamelen, heeft hij in de iOS 7-video in aangepaste vorm opnieuw laten zien. De video bevat echter ook een hoop unieke ideeën. Zo zien we hoe widgets kunnen verschijnen met een dubbele tap op app-iconen en hoe je een snel instellingenscherm met een swipe op de Settings-knop tevoorschijn haalt.

Net als bij andere concepten geldt: het is nog maar de vraag of we deze ideeën in iOS 7 zullen zien. De ontwerper baseert zich puur op zijn eigen ideeën, niet op geruchten over iOS-toevoegingen. Dat haalt niet weg dat het interessant is om eens vanuit het perspectief van een ander te kijken naar de mogelijkheden binnen iOS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 april 2013, 20:15
Categorie iOS
Onderwerp ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.