iPad ebooks

Bruna start over drie maanden met ‘Netflix voor e-books’

Bruna's pas aangekondigde abonnementsdienst Bliyoo geeft je voor een vast bedrag toegang tot 26.000 e-books en tijdschriften. Een soort van 'Netflix voor e-books'.

iPad ebooksBruna gaat over drie maanden van start met Bliyoo, een boekendienst die je voor een vast bedrag per maand onbeperkt toegang biedt tot 26.000 e-books en tijdschriften. Deze boeken kun je lezen op de iPhone, iPad, iPod touch en Android-toestellen. E-readers worden niet ondersteund.

Bliyoo wordt door Bruna ontwikkeld in samenwerking met Push2Tablet, de maker van onder andere de Tablisto-app voor iOS. Tijdens de komende drie maanden zal Bliyoo door 50 gebruikers worden getest. Geïnteresseerden kunnen zich voor deze test aanmelden per e-mail. Pas rond het einde van de testperiode zal worden bekendgemaakt hoeveel een abonnement op Bliyoo precies zal kosten. Met zijn 26.000 e-books zal Bliyoo ongeveer driekwart van de Nederlandstalige e-books bevatten.

Met Bliyoo gaat Bruna de concurrentie aan met een aantal bestaande abonnementsdiensten. Bibliotheek.nl biedt bijvoorbeeld toegang tot 10.000 e-books, en met Elly’s Choice lees je tien e-books per maand voor 3 euro. Daarnaast wordt er in Amerika gewerkt aan Kindle Unlimited, een boekendienst met 700.000 Engelstalige boeken. Op het moment is Kindle Unlimited echter nog niet in Nederland beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 februari 2015, 11:00
Categorie Apps
Onderwerp ebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.