‘Studieboekenproject van Apple heeft codenaam ‘Bliss’, geïnspireerd door boek van Al Gore’

De studieboeken-tools die Apple mogelijk vandaag aankondigt in New York, zouden zijn geïnspireerd op de app Our Choice, gemaakt door oud-vice-president van de VS Al Gore.

Al Gore Our ChoiceOm 16:00 uur organiseert Apple een evenement in New York, waarbij er vermoedelijk gesproken zal worden over studieboeken, speciaal voor de iPad. Apple zou voor de nieuwe studieboeken zijn geïnspireerd door Our Choice, een app voor de iPhone en iPad. In deze app legt ex-politicus en Apple-bestuurder Al Gore de gevolgen uit van het opwarmen van de aarde. Al Gore werkte met Push Pop Press om Our Choice te ontwikkelen, toevallig een bedrijf van de voormalig Apple-engineers Mike Matas en Kimon Tsinteris.

Dit heeft een anonieme tipgever verteld aan de website AppleInsider. Volgens de bron heeft het studieboeken-project bij Apple de codenaam ‘Bliss’. Bliss zou het mogelijk maken voor uitgevers om studieboeken interactiever te maken.

Eerder deze week beweerde Ars Technica nog dat de studieboeken-tools die op het evenement onthuld worden, het mogelijk zullen maken voor iedereen om een boek te publiceren. Dit gerucht werd later ontkracht door Fortune. Steeds meer geruchten wijzen er op dat de tools om studieboeken mee te maken vanmiddag wel door Apple gepresenteerd worden. Wat er uiteindelijk uit de hoge hoed van Apple komt zullen we vandaag na 16:00 te weten komen.

Downloaden: Our Choice (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 januari 2012, 11:35
Categorie Apps
Onderwerpen onderwijs, our choice, studenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.