Apple AirPod Pro Londen launch

Apple maakt kwartaalcijfers FQ4 2019 bekend: 64 miljard dollar omzet gemaakt

Hoe zijn de kwartaalcijfers van Apple? Dat is af te lezen uit de zojuist gepubliceerde cijfers. Apple heeft de kwartaalresultaten voor FQ4 2019 bekendgemaakt en daarmee weten we hoeveel omzet er is geboekt met iPhones, iPads, Macs, diensten en meer.

Apple heeft de nieuwste kwartaalcijfers bekendgemaakt, die de maanden juli, augustus en september 2019 omvatten. We hebben het hier over het vierde fiscale kwartaal 2019, dat niet synchroon loopt met de kalenderkwartalen.

Dit zijn de belangrijkste cijfers (met tussen haakjes de getallen van hetzelfde kwartaal vorig jaar):

 • Kwartaalomzet: $64 miljard (was $62,9 miljard)
 • Omzet uit producten: $51,5 miljard (was $52,3 miljard)
 • Omzet uit diensten: $12,5 miljard (was $10,6 miljard)
 • Omzet uit iPhones: $33,4 miljard (was $36,8 miljard)
 • Omzet uit Macs: $7,0 miljard (was $7,3 miljard)
 • Omzet uit iPads: $4,7 miljard (was $4,0 miljard)
 • Omzet uit wearables, home en accessoires: $6,5 miljard (was $4,2 miljard)

In een toelichting gaf Tim Cook aan dat de iPhone 11 een “zeer, zeer goede start” heeft gemaakt dankzij een lagere instapprijs.

Uit de cijfers blijkt dat Apple minder geld aan hardware verdient, maar juist meer aan diensten. Een grotere ‘hap’ uit de taart wordt momenteel geleverd door diensten, nu 19,5%. In hetzelfde kwartaal vorig jaar was dat nog 16,8%.

Ook is er minder omzet gemaakt met iPhones en Macs, maar juist wat meer met iPads en wearables, home en accessoires. Apple haalt ook meer omzet uit Noord- en Zuid-Amerika, maar in de meeste andere regio’s is het juist wat minder geworden.

Apple AirPod Pro Londen launch

Kwartaalcijfers FQ4 2019 in grafieken

Onderstaande grafieken geven de ontwikkeling in de afgelopen kwartalen weer.

Interessante weetjes uit de conference call

Vanavond kun je om 22:00 uur Nederlandse tijd meeluisteren naar een conference call, waarin CEO Tim Cook en CFO Luca Maestri vragen van analisten beantwoorden. Hoewel er regelmatig hints worden gegeven over nieuwe producten, verwachten we niet dat er echt baanbrekende aankondigingen worden gedaan. Grotere aankondigingen zullen we in een apart artikel bespreken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2019, 22:33
Categorie Apple
Onderwerpen financieel, kwartaalcijfers

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

  Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.