Apple kan iPhone met verlies verkopen en toch winst maken

Apple kan de iPhone met verlies verkopen en toch nog winst maken, dankzij de extra inkomsten van abonnementen, zo beweert analist Sacconaghi.

iPhone met verliesGedeelde inkomsten uit spraak- en data-abonnementen leveren Apple zoveel geld op, dat ze de iPhone met verlies kunnen verkopen en nog steeds winst maken. Zelfs de tegoedbon van $100 kan er makkelijk vanaf. Dat is de conclusie van Toni Sacconaghi, analist bij Sanford C. Bernstein. In een rapport legt de analist op ingewikkelde wijze uit dat Apple behoorlijke bedragen ontvangt van AT&T.

Dat Apple meedeelt in de inkomsten van iPhone-abonnementen is natuurlijk niets nieuws. En het rapport zegt ook niet dat Apple de iPhone met verlies verkoopt; het zegt alleen maar dat Apple de iPhone met verlies zou kunnen verkopen en nog steeds winst maken. Sacconaghi becijfert dat Apple zeven miljoen telefoons verkoopt in het fiscale jaar 2008. Dat levert $1,05 miljard aan directe omzet aan toestellen op en daarnaast nog $715 miljoen van mobiele operators. Dat is 41 procent van de totale inkomstenstroom. En daarbij is Sacconaghi alleen nog maar uitgegaan van cijfers van AT&T, die 10% schijnt af te dragen, terwijl O2 waarschijnlijk 40% naar Apple overboekt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 september 2007, 14:40
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp abonnementen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.