Apple past iWork-apps aan voor iOS 9 en El Capitan

Apple heeft de iWork-apps voor iOS en OS X aangepast, met onder andere 3D Touch, splitscreen, Force Touch en ondersteuning voor iWork 2006 en 2008.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft de complete iWork-collectie aangepast voor iOS 9 en OS X El Capitan. Op de Mac zijn de drie apps nu geschikt voor de Split View-weergave in El Capitan. Je kunt dus aan je werkdocumenten werken en tegelijk fullscreen op Facebook rondhangen of een spelletje doen. Ook zit er nu Force Touch-ondersteuning in de in de apps, zodat je op een Magic Trackpad lekker kunt doordrukken. In de drie apps zorgt het klikken met Force Touch op een plaatje dat je het kunt bewerken.

Update 16 oktober: iWork voor web is niet langer in betafase.

iWork en iLife apps gratis downloaden iOS en Mac

Bij Keynote en Pages vind je nu ondersteuning voor het openen van documenten met versies 2006 en 2008 van de apps. Met Numbers is de ondersteuning van oudere versies wat beperkter: je kunt documenten van de 2008-versie openen.

Op iPhone en iPad is er ook iets veranderd met de iWork-apps. Op de iPhone 6s heb je nu ondersteuning voor 3D Touch, terwijl je op de iPad nu Multi-Touch bewegingen kunt gebruiken voor het selecteren van tekst. Heb je een recente iPad, dan kun je splitscreen-weergave gebruiken. De opmaak regel je via een nieuwe balk met snelkoppelingen.

Er zitten nog wat andere kleine verbeteringen in de iWork-apps, die in de beschrijving bij de respectievelijke apps te vinden zijn.

Dit zijn de Mac-apps:

En dit zijn de apps voor iOS:

Revisiegeschiedenis:

  • 2015 - 16 oktober: iWork voor web is niet langer in beta.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2015, 8:06
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerpen el capitan, iwork, keynote, numbers, pages

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.