Apple introduceert iPhone 5c met 8GB opslag, nog niet in Nederland (update)

Apple heeft een 8GB iPhone 5c geintroduceerd, als goedkoper alternatief op bestaande iPhone 5c-modellen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iphone 5c groenApple heeft vandaag een nieuwe variant van de iPhone 5c geïntroduceerd. Deze nieuwe iPhone 5c heeft 8GB aan opslagruimte, de helft van het al eerder aangeboden 16GB-exemplaar. Apple verkoopt de 8GB iPhone 5c voor een lager bedrag. De minimumprijs voor een iPhone 5c is gezakt met 50 euro in andere Europese Apple Stores. De nieuwe iPhone wordt daarnaast aangeboden bij een aantal Europese providers. Op het moment wordt hij nog niet bij Nederlandse providers of in de Nederlandse Apple Store aangeboden. Het bestaan van de 8GB iPhone 5c lekte gisteren via een Duitse provider al naar buiten.

De verwachting is dat de 8GB iPhone 5c uiteindelijk ook in Nederland wordt verkocht. Wij hebben contact opgenomen met providers en hopen later op de dag meer informatie te bieden.

De iPhone 5c met 8GB is in de Duitse Apple Store 50 euro goedkoper dan het 16GB-model. Dit prijsverschil is relatief klein: meestal zit er 100 euro tussen iPhone-modellen met verschillende opslagopties. De Duitse iPhone-prijzen zijn grotendeels vergelijkbaar met die in Nederland, wat doet vermoeden dat hier ook een verschil van 50 euro zal bestaan.

Apple bracht in het verleden al vaker 8GB-versies van de iPhone uit: de iPhone 4s wordt op het moment in deze vorm verkocht. Meestal kiest Apple er echter voor dit pas te doen als er een nieuwe iPhone wordt verkocht. Met de iPhone 5c maakt Apple een uitzondering, door nu alvast een goedkoper alternatief te bieden. Dat kan wel eens te maken hebben met tegenvallende verkopen. Een woordvoerder van Apple laat tegenover Re/code weten dat de goedkopere iPhone 5c gericht is op groei in het middensegment voor smartphones in die markten waar 4G/LTE in opkomst is.

Hoewel een 8GB iPhone 5c goedkoper is dan eerdere modellen, is het nog de vraag hoeveel je met de mindere opslagruimte kunt doen. De iOS 7.1-update afgelopen week had 2GB aan vrije ruimte nodig om te worden geïnstalleerd, een kwart van deze 8GB-optie.

Update: 16:00 uur: Toelichting van Apple toegevoegd.

Update 14:30 uur: de PR-afdeling van Apple heeft aangegeven dat de 8GB iPhone 5c voorlopig alleen in Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Australië en China te koop zal zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 maart 2014, 16:06
Categorie Providers
Onderwerp iPhone 5c

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.