Apple bemachtigt merknaam ‘Lightning’ in Europa

Apple heeft de merknaam Lightning in Europa geregistreerd, aldus Patently Apple/

iPhone 5 lightningApple heeft de merknaam ‘Lightning’ in de Verenigde Staten al een tijd in handen, maar in Europa was de naam nog niet officieel door Apple geregistreerd. Daar is volgens Patently Apple inmiddels verandering in gekomen: het Europese patentbureau heeft de merknaam eindelijk goedgekeurd. Alleen Apple mag daarom de merknaam Lightning gebruiken voor computers, gameconsoles, draadloze diensten, onderzoeksdiensten en sociale netwerken.

De merknaam is geregistreerd onder vijf productcategorieën. Hiermee is het woord ‘Lightning’ voornamelijk beschermd voor de hierboven genoemde producten, maar het handelsmerk heeft een specifiekere lijst met behandelde producten. Deze lijst staat in detail vermeld op Patently Apple.

Door Lightning als merknaam vast te leggen, voorkomt Apple dat andere bedrijven met het merk aan de haal gaan. Het merk kan in het Verenigd Koninkrijk echter voor ophef zorgen, waar Lightning een ander woord is voor bliksem. We hebben onlangs nog de nodige ophef gehad rond een vergelijkbare merknaam: Candy Crush Saga-ontwikkelaar King wilde de merknaam ‘candy’ beschermen door games die het woord ook gebruiken te laten verbieden. Dit liep in de Verenigde Staten met een sisser af, maar hier in Europa bestaat de merknaam nog steeds.

Apple deed er vrij lang over om de merknaam Lightning in de EU te registreren. Volgens Patently Apple ligt dat echter niet aan Apple, maar het Europees patentbureau. Wegens een herontwerp van hun site, zou het registreren van nieuwe merknamen mogelijk vertraging oplopen. De website geeft aan dat Apple in juli 2013 de merknaam registreerde.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 april 2014, 7:53
Categorie Apple
Onderwerpen handelsmerk, lightning, merknaam

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.