iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Twitter-app Quip, Denksport BE, De Architect en meer

Elke week behandelt iPadclub.nl de leukste iPad-apps die de afgelopen week de revue passeerden. Afgelopen week maakten we kennis met Vinyl Tap dat een platenspeler imiteert en kunnen we Belgische puzzels oplossen met Denksport.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

quip ipadElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week inspireren apps op allerlei gebieden: bruidsjurken, architectuur, reclame en productpromotie en met de iPhone-gemaakte foto’s. En er is meer.


AG Pulp iPadPulp – Pulp is een nieuwslezer-app voor de iPad, die het midden houdt tussen Flipboard en Reeder. De app wordt gemaakt door Acrylic Software en kreeg een update met twee belangrijke functies: een nieuwe homepage en de mogelijkheid om met iCloud te synchroniseren. Dat laatste is handig voor mensen die zowel de iPad- als Mac-versie van Pulp hebben geïnstalleerd. Het vervangt de eigen sync-methode die Pulp voorheen gebruikte. In Pulp krijg je het nieuws te zien in een krantenstijl, die je zelf kunt aanpassen door de kolommenindeling en het uiterlijk van de pagina te wijzigen.
Downloaden: Pulp (€3,99)

AG iPad BrekkieBrekkie – Brekkie is een app voor mensen die in de reclame, marketing of design werkzaam zijn. De app levert dagelijks inspiratie voor nieuwe ideeën om producten te promoten. Brekkie heeft als ondertitel ‘Daily Bite of Inspiration’ en dat is precies wat ze doen: een dagelijkse video, foto’s, artikelen en quotes die je aanzetten tot nieuwe creativiteit. De pas verschenen iPad-app zal binnenkort ook worden geoptimaliseerd voor de iPhone.
Downloaden: Brekkie (gratis)

AG iPad De ArchitectDe Architect – De Architect is in Nederland het bekendste tijdschrift voor architecten. Via de iPad kun je nu de internationale editie van dit blad lezen. Aan de iPad-app hebben de makers exclusieve content toegevoegd in de vorm van diashows, video’s, interactieve tekeningen, linkjes, pop-ups en extra informatie. Er zullen in 2012 vier uitgaves verschijnen van deze internationale editie.
Downloaden: De Architect (gratis)

AG iPad Pictorial HDPictorial HD – Pictorial HD is een iPad-game waarin je ruimtelijke redeneervermogen op de proef wordt gesteld. De universele app krijgt in de Nederlandse App Store een gemiddelde waardering van maar liefst 5 sterren (64 waarderingen). Doel van het spel is om zo snel mogelijk te raden welke afbeelding is verborgen in een sterrenbeeld. Je lost het ene mysterie na het andere op. Er zitten zes verschillende verhaallijnen in de game: Night City, Arctic, Treasure Island, Fairy Forest, Halloween en Sea World.
Downloaden: Pictorial HD (€1,59)

AG Futulele iPadFutulele – De ukulele heeft twee snaren minder en klinkt een stuk lichter dan een gitaar, maar het is wel degelijk een snaarinstrument opgetrokken uit hout. Tenminste, als je een traditionele pakt. Futulele is een nieuwe iPad-app die de ukulele digitaal bespeelbaar maakt op je iPad. Met een toekomstige iPhone-app kan je Apple’s telefoon gebruiken om akkoorden mee te spelen, maar tot die tijd kan je prima uit de voeten op het tablet.
Downloaden: Futulele (€3,99)

AG Quip iPadQuip – Je zou denken dat het applandschap voor wat betreft Twitter-apps nu toch wel eens compleet zou moeten zijn. Maar blijkbaar is er toch nog ruimte voor een nieuwe toevoeging. Die toevoeging komt er voor de iPad in de vorm van de nieuwe app Quip van ontwikkelaar Glasshouse Apps. De app heeft een insteek die anders is dan de meeste Twitter-apps. De makers vergelijken ‘gewone’ Twitter-apps met een gesprek dat je in de kroeg probeert te volgen maar waarbij iedereen achterstevoren praat en omstanders voortdurend inbreken door het plaatsen van willekeurige opmerkingen. Quip legt de focus op het stroomlijnen van die gesprekken door orde in die chaos te scheppen.
Downloaden: Quip (€0,79)

AG Vera Wang Weddings iPadVera Wang – In Nederland zijn er vast toekomstige bruiden die nog nooit van haar gehoord hebben, maar in de VS is Vera Wang dé topdesigner voor bruidsjurken. Wang’s bruidsjurken-app ‘Vera Wang on Weddings’ is momenteel gratis te downloaden (normaal €3,99) en een mooie gelegenheid om wat inspiratie op te doen als je binnenkort gaat trouwen. De app werd recent door Apple uitgeroepen tot iPad-app van de week en bevat honderden foto’s van bruidsjurken, taarten, bloemen en echte bruiloften, zodat je beter kunt beslissen wat je wel en niet wilt.
Downloaden: Vera Wang (gratis)

AG iPlan for iPadiPlan – iPlan is een app waarmee je afspraken kunt plannen. Maar het is meer dan zomaar een agenda-app. Je krijgt ook inspirerende quotes voorgeschoteld en kunt het weerbericht aflezen aan de hand van symbolen. En tóch is de insteek van iPlan minimalistisch, ondanks deze extra informatie. iPlan belooft je dagelijkse routines te kunnen veranderen. Dat doen ze met een app die voorzien is van 5 strakke thema’s in de kleuren groen, rood, geel, blauw of oranje. Als je wilt kun je elke dag een ander kleurthema instellen. De app synchroniseert met Google Agenda en iCal.
Downloaden: iPlan (€0,79)

AG Snap Magazine iPadSnap Magazine – Hipstamatic is een foto-app voor de iPhone, die nét iets ingewikkelder en duurder is dan Instagram en daardoor ook net iets minder gebruikers heeft. Toch is er een eigen fanbase ontstaan rondom deze app. Om het Hipstamatic-gevoel van de fans nog verder te versterken is het iPad-magazine Snap verschenen, volledig gevuld met foto’s van Hipstamatic-gebruikers.
Downloaden: Snap Magazine (gratis)

AG Denksport iPadDenksport BE – Denksport was in Nederland al aardig succesvol met een iPad-app, waarin je allerlei puzzels kunt oplossen. Nu is er ook een Belgische editie volgens dezelfde insteek. Je vindt woordzoekers, sudoku’s, kruiswoordraadsels, doorlopers en cryptogrammen in één app. In de gratis app vind je meerdere puzzels van verschillend niveau, zodat je kunt bepalen welke puzzels het best met jouw puzzelvaardigheden overeen komen. Vervolgens kun je een kleine (€0,79) of grote (€1,59) set met aanvullende puzzels kopen. Wil je alleen cryptogrammen doen, dan kan dat ook. Iedere maand komen er nieuwe puzzelsets uit.
Downloaden: Denksport BE (gratis)

AG Vinyl Tap iPadVinyl Tap – Vinyl Tap is een app voor mensen die met weemoed terugverlangen naar de dag van de ouderwetse platenspeler. De app simuleert een draaitafel en speelt daarbij muziek af. In de eerste update die is verschenen zijn de simulaties nog soepeler op de eerste generatie iPad. Het oppakken en weer neerleggen van de arm van de platenspeler verloopt nog realistischer.
Downloaden: Vinyl Tap (€1,59)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.