iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Regenmelding, Zello walkie-talkie, WTF.nl en meer

Elke week behandelt iPhoneclub.nl de leukste en beste nieuwe applicaties voor de afgelopen week. In de eerste week van april 2012 passeren onder andere de Ombudsapp, Snapguide en Sportwereld Wielrennen de revue.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

App Gemist header WTF.nlElke week passeren onvoorstelbaar veel nieuwe iPhone-apps de App Store-revue en iPhoneclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een app over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week kan je instructiegidsen raadplegen en zelf maken in Snapguide, krijg je een alarmbericht als er regen dreigt te vallen met Regenmelding en lees je opmerkelijk wetenschappelijk nieuws.


AG WTF.nl iPhone iPod touchWTF.nl – Sanoma heeft deze week het Nederlandse online tabloid WTF.nl onthuld. Een website die vanaf dag één ook te bezoeken zal zijn met een speciale iPhone-app. In de app kun je artikelen op de site lezen, die zijn opgedeeld in één van de zes verschillende rubrieken. WTF.nl houdt zich volgens Sanoma bezig met “vermakelijk, opmerkelijk en spraakmakend nieuws”, dat zich vooral lijkt te richten op showbusiness.
Downloaden: WTF.nl (gratis)

AG Regenmelding iPhone iPod touchRegenmelding – Het is nog niet zo lang geleden dat de website Weerplaza.nl haar informatie besloot aan te reiken aan ontwikkelaars die niet langer op de gegevens van Buienradar.nl konden rekenen. Paul Wagener liet het zich geen twee keer vertellen. Hij ontwierp de nieuwe iPhone-applicatie Regenmelding, die je kan zien als een intelligente Buienradar. Je bepaalt zelf van welke tijdsbestek je de regen wilt zien en kan een pushbericht ontvangen als er regen in je buurt dreigt te vallen.
Downloaden: Regenmelding (€1,59)

AG Zello Walkie Talkie iPhone iPod touchZello – Naast de mogelijkheid om te bellen, te sms’en en te WhatsAppen in een veel te drukke groep, heb je waarschijnlijk niet veel andere communicatie-mogelijkheden meer nodig op de iPhone. Maar dat wil nog niet zeggen dat andere manieren van communiceren niet leuk zijn. Zello is een geinige nieuwe app die de iPhone verandert in een walkie-talkie waarmee je over de hele wereld bereik hebt. Je kan vrienden toevoegen om mee te praten, maar je kan ook een kanaal aanmaken en met onbekenden praten over bijvoorbeeld hobby’s. De app werkt via Wi-Fi en 3G.
Downloaden: Zello (gratis)

AG Where2Boss iPhone iPod touchWhere2Boss? – De taxichauffeur die dacht je te kunnen oplichten door een langere route naar je bestemming te rijden, kan nu zelf wel eens voor een onaangename verrassing komen te staan. Met de iPhone-applicatie Where2Boss kan je op een kaart de route van de taxichaffeur zien tegenover de kortste route die er is. Ook kan je zien wat de gangbare verwachte aankomsttijd is. Na de taxirit (en een opstootje), kan je de taxichauffeur beoordelen op allerlei punten.
Downloaden: Where2Boss? (gratis)

AG Open Huis iPhone iPod touchOpen Huis – Open Huis is een nieuwe applicatie voor de iPhone waarin je augmented reality kan gebruiken om te ontdekken welke woningen in de buurt te koop staan en open huis hebben. Je richt de camera van de iPhone op de omgeving en de huizen die binnenkort te bezichtigen zijn, worden aangeduid met een grote stip. Met een druk erop lees je er meteen meer informatie over. Behalve een foto zie je ook meteen info zoals de vraagprijs en de grootte van een woning.
Downloaden: Open Huis (gratis)

AG Gemeente Publicaties iPhone iPod touchGemeente Publicaties – Welke bestemmingsplannen liggen er op de rol? En welke vergunningen heeft de gemeente onlangs verstrekt? De Nederlandse applicatie Gemeente Publicaties van Maurice Meijer maakt het inzichtelijk. Zo’n 250 Nederlandse gemeenten worden ondersteund door de toepassing. Van die gemeenten stromen de nieuwste omgevingsvergunningen automatisch door naar de app. Je kan op de website van Gemeente Publicaties zien of jouw gemeente er ook onder valt.
Downloaden: Gemeente Publicaties (€0,79)

AG Power Unlimited iPhone iPod touchPower Unlimited – Het Nederlandse gameblad Power Unlimited heeft een eigen, officiële applicatie uitgebracht voor de iPhone en iPod touch. Daarin kan je de artikelen en video’s van de website bekijken. Er is al tijden een Power Unlimited-app te downloaden op de iPhone, maar die werd aanvankelijk ongeautoriseerd uitgebracht door ontwikkelaar Doney den Ouden. In overeenstemming met het magazine staat die app nog steeds in de App Store. De nieuwe, officiële app van HUB Uitgevers lijkt er echter bijzonder veel op. De grootste toegevoegde waarde is dat je nu vanuit de applicatie kan reageren op de artikelen.
Downloaden: Power Unlimited (gratis)

AG Stentor Nieuws iPhone iPod touchStentor Nieuws – Tegelijk met het verschijnen van maar liefst zeven verschillende regionale nieuws-applicaties voor de iPad, heeft uitgever Wegener een iPhone-applicatie van dagblad De Stentor uitgebracht. Waar de kersverse iPad-app een gat vult tussen het nieuws van de website en de krant en zodoende ook alleen met een abonnement op de papieren krant gratis is, daar brengt de iPhone-applicatie het nieuws van de website in handzaam formaat.
Downloaden: Stentor Nieuws (gratis)

AG Spreek Op iPhone iPod touchSpreek op! – Vanaf 1 mei wordt het per wet verboden steekwapens bij je te hebben in Nederland, om wat voor een wapen het ook gaat. Ontwikkelaar yellowBird zet de overheidscampagne kracht bij met een wel heel bijzondere iPhone-app. Onder het motto ‘Ruil je steekwapen in tegen een spreekwapen’ kun je in de applicatie zelf in 360 Graden rondkijken in een videoclip. Afhankelijk van waar je kijkt, zie je elke keer dat de video afspeelt, nieuwe dingen gebeuren.
Downloaden: Spreek op! (gratis)

AG Twitter Manager iPhone iPod touchTwitter Manager – Wie heeft je de laatste dag ontvolgd op Twitter? Hoeveel personen hoef je niet meer te volgen omdat ze al een maand geen tweet meer hebben geplaatst? En zijn er gebruikers die je blokkeren? De onlangs uitgebrachte iPhone-applicatie Twitter Manager zoekt het voor je uit. Het is een handig instrument voor de grootverbruikers van het sociale netwerk die graag hun volgersstroom in de gaten houden.
Downloaden: Twitter Manager (€0,79)

AG Snapguide iPhone iPod touchSnapguide – We delen korte uitspattingen met elkaar, foto’s met een nostalgisch effect, onze dagelijkse inspiratie en reisverslagen. Waarom delen we dan ook niet echt nuttige dingen? Ontwikkelaar Heavy Bits nam het heft in handen: met de jonge app Snapguide kan je instructiegidsen maken en delen met andere gebruikers. De startup deed razendsnel allerlei techblogs aan en is nu al een aardig succesvolle app te noemen. Zo kan je er inmiddels in vinden hoe je zelf een leren portemonnee maakt, hoe je babyaccessoires schoonmaakt en hoe je een krantenafdruk op je nagels schildert.
Downloaden: Snapguide (gratis)

AG Discovery News iPhone iPod touchDiscovery News – Het neefje van de T-Rex was de zwaarste gevederde dinosaurus. Wat is pepperspray? En: onthullingen over het moeizame seksleven van de pandabeer. Het zijn actuele nieuwsitems die spelen in de nieuwe iPhone-app van wetenschapszender Discovery Channel. De Engelstalige applicatie Discovery News brengt een uitgebreide selectie merkwaardig nieuws op de gebieden van de Aarde, de ruimte, tech, dieren, geschiedenis, mensen, avontuur en auto’s. Daarnaast kan je allerlei video’s in de app bekijken, zoals vijf tips om een UFO-hoax te ontmaskeren.
Downloaden: Discovery News (gratis)

AG Pop for iOS iPhone iPod touchPop for iOS – Er zijn heel wat tekstverwerkers voor de iPhone en iPod touch die zichzelf verkopen als een afleidingsvrije werkplek, maar stiekem toch allerlei toeters en bellers hebben zodat je ze voor speciale doeleinden kan inzetten. Denk maar eens aan Byword, waarin je een grijze balk boven je toetsenbord hebt staan waarin allerlei HTML-trucjes verborgen zitten. Of aan iA Writer, die stiekem allerlei markdown-opties heeft. Veel te veel afleiding, stelt Pop for iOS – een nóg simpelere tekstverwerker.
Downloaden: Pop for iOS (€0,79)

AG Sportwereld Wielrennen iPhone iPod touchSportwereld Wielrennen – Het Belgische Nieuwsblad/Sportwereld heeft al een voetbalapp en vanaf nu komt daar een wielerapp bij. Met Sportwereld Wielrennen ben je optimaal voorbereid voor de wielerklassiekers in binnen- en buitenland. De app bevat een mix van nieuws, live-verslaggeving en uitgebreide profielen van wielrenners, maar kan ook push notificaties voor specifieke renners of wedstrijden leveren. Je moet daar als gebruiker wel voor betalen: het kost €2,99 voor zes maanden.
Downloaden: Sportwereld Wielrennen (gratis)

AG Ombudsapp iPhone iPod touchOmbudsapp – Steeds meer bedrijven, instanties en diensten profileren zich op de iPhone met een eigen applicatie. De Nationale Ombudsman is een van de laatste in dat rijtje. De instantie waarmee je klachten over de overheid kan doorgeven, heeft een gratis te downloaden iPhone-app uitgebracht waarmee je voorbeelden kan lezen van klachten die je over de overheid kan hebben en kan indienen. Je kan vanuit de app meteen met de Nationale Ombudsman bellen.
Downloaden: Ombudsapp (gratis)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.