Yapp laat je binnenkort eenvoudig apps maken voor een evenement

Yapp is een aankomende iPhone-applicatie waarmee organisatoren van evenementen makkelijk een applicatie voor een evenement kunnen maken.

Yapp uitnodigingen evenementen appOrganiseer je een evenement en wil je daar een iPhone-applicatie voor maken, dan hoef je binnenkort niet langer de portemonnee te trekken om een ontwikkelaar in te schakelen. De iPhone-app Yapp, die afgelopen week in gesloten testfase is gegaan, laat je op de bijbehorende website een applicatie maken. Die kan daarna ingeladen worden door iedereen die de Yapp-applicatie op de iPhone heeft staan. Je kan de Yapp-app voorzien van een uitnodiging, fotogallerij en de buzz die erop Twitter over plaatsvindt.


Feitelijk wordt Yapp als evenement-app daarom niet zo gek anders dan een interactieve uitnodigingskaart, maar het kan je evenement net wel even dat beetje extra geven. Op de website Yapp.us lijkt een applicatie aanmaken een fluitje van een cent. Je kiest uit een van de standaard interfaces en kan daarna met een overzicht aan de linkerkant van het scherm de inhoud van de vier tabbladen bepalen. Invitation dient als het hoofdscherm met aanvangstijd. In Schedule kan je eenvoudig een overzicht van tijden en locaties aangeven voor het evenement. Guestbook en Gallery zijn zo mogelijk nog simpelere functies. Met de eerste laad je een Twitterstream op basis van de tweets van een gebruiker of een hashtag waarop gezocht wordt – in de Gallery laad je simpel wat foto’s in om weer te geven in de app. Een demonstratievideo laat zien hoe het in zijn werk gaat.

Voor de geadresseerde van de evenement-app lijkt Yapp vooralsnog een simpele toepassing. Bij het verkrijgen van een uitnodiging voor een mail, opent de uitnodiging in Yapp en voelt de app aan alsof die specifiek voor het evenement is gemaakt. Het lijkt vooralsnog niet een heel spannende app. Een optie als een presentielijst ontbreekt bijvoorbeeld nog, maar wel aardig is dat je vanuit de app een tweet kan schrijven die in de applicatie terecht komt.

Op de website van Yapp kan je je aanmelden om tester te worden van Yapp. Het is nog niet bekend wanneer de definitieve applicatie in de App Store moet verschijnen. Ook de prijs van een uitnodigings-app maken is nog niet beklonken. Is Yapp iets wat je zelf zou gebruiken?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.