Adobe brengt InDesign-tools voor iPad-magazines uit

Digital Publishing Solution, een oplossing om met InDesign tijdschriften voor de iPad te maken, is nu officieel aangekondigd door Adobe.

wired magazineAdobe heeft Digital Publishing Solution aangekondigd, een oplossing om interactieve magazines via InDesign te maken. Het eindresultaat zijn apps die je op de iPad en andere mobiele apparaten kunt installeren. De tool is al gebruikt door Wired Magazine. Uitgevers maken een tijdschriftpagina op zoals ze in InDesign gewend zijn, met interactieve elementen zoals video’s en diashows.

Ook 360-graden rotaties zijn met een aparte applicatie mogelijk: de Interactive Overlay Creator. In een toekomstige versie van InDesign zal dit standaard zijn opgenomen. Na het aanmaken van een project gebruik je de Digital Content Bundler (een aparte applicatie) om het tijdschrift om te zetten naar een .issue-bestand.

Dit bevat een horizontale en verticale tijdschriftlay-out, met interactieve functies, afbeeldingen, video en metadata. Op een mobiel apparaat kun je het tijdschrift vervolgens lezen via de Digital Content Viewer. Wat de uitgevers vervolgens nog moeten doen is het maken van een aparte app, zoals Wired heeft gedaan. De Digital Content-applicatie is gemaakt voor de iPad. Er komen andere versies voor andere mobiele apparaten en de desktop.

Eind deze zomer kunnen gebruikers aan de slag met Digital Publishing Solution. De tools komen via de website van Adobe Labs Beta beschikbaar. Concurrent Quark heeft een soortgelijke oplossing op basis van het Blio Reader-formaat gemaakt voor QuarkXPress.

Meer info: Adobe Digital Publishing Blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2010, 15:14
Categorie Apps
Onderwerpen adobe, design, ipad, magazine, tekort, tijdschriften, voorraad, winkelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.