Woorden NL woordenboek nu compleet met rijmwoorden

De Nederlandse woordenboek-app Woorden NL voor iPhone is bijgewerkt met rijmwoorden. Daarmee sluipen er wel andere foutjes in.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Woorden NL header iPhone‘Hij mist alleen nog rijmwoorden’ schreven we tien dagen geleden over de recent uitgebrachte Nederlandse app Woorden NL. De woordenboek-app van ontwikkelaar Vincent de Vos speelde zich in de kijker door niet alleen de definitie van Nederlandse woorden te bieden, maar ook direct synoniemen en puzzelomschrijvingen te tonen. De Vos heeft zich de kritiek aangetrokken en heeft Woorden NL nu al voorzien van rijmwoorden. Die zijn slechts een tik van je verwijderd.

Omdat er vaak nogal wat rijmwoorden gevonden worden, zijn de resultaten niet meteen zichtbaar als je op een woord zoekt. Dan wordt de pagina domweg te lang. Je ziet nog steeds eerst een link naar een of meerdere definities in de online woordenboeken die Woorden NL raadpleegt (VanDale.nl, mijnwoordenboek.nl en een gratis lexicon van de Nederlandse taal), ziet daaronder de synoniemen en daaronder prijken de puzzelwoorden. Rijmwoorden tref je pas onderaan met een tik.

Het gaat in veel gevallen goed, maar er zijn uitzonderingen waarop Woorden NL juist woorden toont die niét rijmen. Zoek op boerderij en je krijgt een waslijst aan woorden die juist eindigen op -rij. Het is niet de enige rijmwoorden-app die erin tuint: ook verschillende Sinterklaas-apps gingen er al de mist in.

Het minpunt van omschrijvingen die te lang zijn om in beeld te passen, is verholpen in versie 1.2.1. Ook heeft Woorden NL er een aandachtspuntje bij gekregen: de recente opdrachten tonen nu soms niet meer over de gehele startpagina, maar zijn dan gevangen in een klein kader waar je doorheen scrollt. Hét woord voor Woorden NL momenteel: verbeterbaar.

Downloaden: Woorden NL (€1,79, iPhone, iOS 5.0+)

Schrijven we nou alweer over Woorden NL? Ja: de app kwam recent uit en was ook al even de gratis app van de dag in AppEvent.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 april 2013, 9:43
Categorieën Naslagwerken, Nederlandse apps
Onderwerpen rijmen, woordenboek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.