Ontwikkelaar start inzameling om Vendetta-game voor iPad te maken

Guild Software, bekend van de Vendetta MMORPG, is een inzameling op Kickstarter begonnen. Doel is om voldoende geld in te zamelen voor een iPad-versie.

vendetta-ipadStel, je bent Guild Software, een onafhankelijke gamestudio van vier mensen. Je hebt 100.000 dollar nodig om je game op de iPad uit te brengen. Wat doe je dan? Je gaat naar Kickstarter en start een inzameling onder geïnteresseerde spelers. Anno 2013 is dat een volkomen normale manier om je plannen te realiseren. Vendetta Online is een MMORPG in 3D die zich in het heelal afspeelt. De game bestaat sinds 2004 en is al crossplatform te spelen op Mac, Linux en Windows. Een Android-versie volgde in maart 2011, maar een iPad-versie is er nog niet. Die moet mooier worden dan de Android-versie, maar geld om de ontwikkeling zelf te financieren heeft Guild Software niet. Vandaar de Kickstarter-campagne.

Voor $1 schaar je je al achter het project. Investeer je $15 dan krijg je een code om vier maanden lang de premiumversie van de game te spelen. Bovendien krijg je een speciale badge als speler. Hoe meer je geeft, hoe langer de premium-speelduur en hoe exclusiever de badge. Het geld dat wordt ingezameld zal worden besteed aan het ontwikkelen van een iPad-versie met Retina-graphics en voice-overs. Die zal begin dit jaar al verschijnen. Het resterende geld zal worden gebruikt om later dit jaar een versie met verbeterde gameplay aan te bieden.

Meer info: Kickstarter

https://www.youtube.com/watch?v=MKt_AKdU2_M&feature=player_embedded

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 januari 2013, 8:25
Categorie Games
Onderwerp kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.