Weerplaza 3.0 geeft pushbericht als het gaat regenen

De Nederlandse weer-app Weerplaza is voorzien van een functie die pushberichten verstuurt als er regen dreigt te vallen op je locatie. Je krijgt dan een kwartier van tevoren een alarmbericht.

Weerplaza pushbericht voor regen iPhoneEen buienradar is handig om te zien of je je volgende stap buiten droog gaat overkomen, maar je moet er eerst nog wel he-le-maal naartoe bewegen om de volgende regenval op een kaart te zien. Veel mensen willen het nóg praktischer, getuigt het succes van de kleine betaalde app Regenmelding. Die geeft een pushbericht voordat de regen valt zodat je meekrijgt wanneer je beter niet naar buiten kan. De gratis weer-app Weerplaza introduceert nu een soortgelijke functie.

Weerplaza noemt de functie heel gepast het regenalarm, en die is wat beperkter dan in Regenmelding, waarin je meerdere plaatsen kan invoeren voor een pushbericht en je een volg-mij functie hebt waarin de applicatie uit zichzelf je laatste locatie in de gaten houdt voor een correct bericht. Bovendien kan je daarin instellen hoeveel tijd van tevoren de waarschuwing wordt gegeven en bij welke mate van regenval: alleen zware of ook de eerste de beste druppel?

Weerplaza temperatuurkaart iPhoneDie uitgebreide functionaliteit ontbeert Weerplaza. In de applicatie kan je onder de instellingen heel simpel een schuifje voor Regen aanzetten en de app geeft voorts een kwartier van tevoren een bericht dat het zal gaan regenen. Eerder al bood de applicatie de mogelijkheid een pushbericht uit te sturen bij een weeralarm van het KNMI. Standaard worden de berichten doorgegeven tussen 7.00 en 22.00 uur, maar met ingang van versie 3.0 kan je de berichten naar wens ook ‘s nachts ontvangen.

De update zorgt er ook voor dat bepaalde afbeeldingen er scherper en dus beter uitzien op het Retina-scherm van de iPhone 4S en iPhone 4. Ook de interface van de app is hier en daar bijgeschaafd, al is Weerplaza nog steeds niet bepaald de mooiste weer-app voor de iPhone. De app stikt wel van de functies, en daar is met het regenalarm een nuttige bijgekomen.

Downloaden: Weerplaza (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juni 2012, 13:17
Categorieën Het weer, Nederlandse apps
Onderwerpen buienradar, regen, regenmelding, weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.