Verbouwing-app voor iPhone: stel klusvragen en maak klusdagboek

Verbouwing is een pas verschenen app waarmee je klussen kunt vastleggen, een dagboek bijhouden, klusvragen stellen en kijken wat anderen hebben verbouwd.

verbouwing iphone appVerbouwing is een nieuwe Nederlandse app voor thuisklussers. De app is gekoppeld aan de website bekijkmijnverbouwing.nl, dus als je daar een account hebt kun je meteen met deze app bezig gaan. Net als op de website kun je in deze app klusvragen doorlezen, foto’s van je eigen verbouwing opslaan of kijken wat anderen met hun badkamer, slaapkamer of zolderkamer hebben gedaan. Er gebeurt alleen nog niet zoveel op de website en in de app: sinds ik een paar dagen geleden een screenshot maakte van deze app, lijken er geen nieuwe projecten toegevoegd en is ‘Van kelder tot slaapsouterrain’ nog maar 42x bekeken.

Bij elke verbouwing kun je vier dingen terugvinden: een overzicht, dagboek, foto’s en klusvragen. De app is vrij simpel uitgevoerd. Het gaat hier niet om de nieuwste designtrends, maar om functionaliteit. Je ziet vier grote knoppen: klusvragen, verbouwingen, mijn dagboek en mijn foto’s. Helaas neemt niet iedereen de moeite om foto’s te plaatsen en een dagboek bij te houden. Maar dan nog… je moet maar net in hetzelfde schuitje zitten als de klussers die een dagboek bijhouden en ik haalde er ook eigenlijk maar weinig nuttige tips uit. “Vandaag weer behang verwijderd. Deze week moet dat stoom apparaat echt terug.” zijn mijmeringen die voor de persoon zelf interessant zijn, maar waar ik als medeklusser niet zoveel aan heb. Waarom ‘Eigen huis en tuin’ zo populair is, is omdat het ook leuk is om anderen een huis te zien opknappen, als je zelf helemaal geen plannen hebt om te gaan verbouwen. Bij ‘Verbouwing’ is dat niet zo: er staan geen redactionele verhalen op de site over mensen die een verbouwing hebben uitgevoerd. Eigenlijk levert de Verbouwing-app vooral mobiele toegang tot een forum waar mensen zelf hun verhaal kunnen posten.

Wat ik in de app ook mis, is de mogelijkheid om verbouwingen te filteren. In de app zie je alleen een heel lange lijst van projecten, terwijl je op de website kunt filteren op woningsoort, bouwperiode, interieurstijl, ruimte en zelfs op trefwoord. Daardoor is de Verbouwing-app eigenlijk niet meer dan: “Oh ja, laten we ook nog maar een app maken”.

Downloaden: Verbouwing (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juni 2013, 18:31
Categorie Lifestyle
Onderwerp auto

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.