Infographic: voor wie is Angry Birds het meest verslavend?

Angry Birds is het populairste spel voor de iPhone en iPod touch en dat was voor een onderzoeksbureau voer genoeg om een grootschalig onderzoek te doen onder de spelers. Hoe voel je je na een potje?

Angry Birds resultaten headerOnderzoeksbureau AYTM heeft volwassenen het hemd van het lijf gevraagd over Angry Birds en dat levert interessante statistieken op, verwerkt in een fraaie infographic. Er staan heel wat interessante ontdekkingen in over het meest succesvolle spel op de iPhone. Zo is het originele Angry Birds veel populairder dan Angry Birds Rio, zijn jongere spelers chagrijniger dan oudere en wordt er elk uur voor 16 jaar aan Angry Birds gespeeld!

Maar liefst 58 procent van de ondervraagden voelt zich vrolijker na het spelen van een potje Angry Birds. Voor één op de twintig personen verslechtert het humeur juist door de krijsende fladderaars. Bovendien worden spelers die single zijn 7 keer vaker droevig tijdens het spelen van een spel dan getrouwde spelers. Ja, dat lijkt ons ook wat sterk, maar het onderzoek van AYTM stikt van dit soort wetenswaardigheden en baseert zich op 500 tot 1000 ondervraagde spelers.

Klik hieronder voor een (enorme) vergroting:

Angry Birds Addiction Infographic | AYTM
Infographic door: AYTM Market Research

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2011, 14:58
Categorie Games
Onderwerpen angry birds, infographic, statistiek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.