‘Twitter’s video-app Vine deze week voor iOS beschikbaar’

Twitter wil misschien vandaag al de video-applicatie Vine in de App Store beschikbaar stellen.

VineTwitter komt misschien deze week al met de iPhone-app Vine – een video-applicatie waarmee je filmpjes kunt delen in je tijdlijn op Twitter. Dit heeft AllThingsD gehoord van betrouwbare bronnen. Reden voor de geruchtenstroom rond Vine is een tweet van Twitter-CEO Dick Costole, waarin hij een Vine-filmpje met zijn volgers deelt. Twitter nam in 2012 de startup over die aan de app sleutelde.


Vine laat je een filmpje van hooguit zes seconden opnemen, die je daarna via bijvoorbeeld Twitter deelt. Zie je een link naar een Vine-filmpje op Twitter’s website voorbijkomen, dan begint hij automatisch met afspelen. Vine zou Twitter’s antwoord op een Instagram-achtige dienst kunnen zijn, maar dan met video in plaats van foto’s. Vine en Instagram zouden ook het één en ander gemeen hebben: zo zit de functie niet geïntegreerd in Twitter, zoals Instagram ook niet in Facebook zit gebakken. In plaats daarvan moet je een losse app downloaden. Wel werkt Vine beter samen met Twitter dan een hoop andere video-apps.

Volgens AllThingsD’s bronnen kan de app al vandaag in de App Store beschikbaar komen. Dit zou beteken dat Twitter de app op een vooraf bepaald tijdstip publiceert: bij het verversen van de App Store vannacht is Vine namelijk nog niet uitgerold.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.