Twitter voor iPhone toont aantal retweets, reacties en favorieten direct in je tijdlijn

Twitter voor iPhone toont straks in de tijdlijn van je startpagina meteen hoeveel retweets, reacties en favorieten een tweet kreeg.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

Twitter voor iPhone en iPad Het officiële Twitter voor iPhone rolt momenteel een update uit waardoor je in de tijdlijn op het beginscherm meteen kunt zien hoeveel retweets, reacties en favorites tweets hebben gekregen. Voorheen zag je in Twitter voor iPhone alleen het aantal retweets en favorieten dat een tweet heeft gekregen als je op een aparte tweet tikte, en niet meteen in je tijdlijn. Het is nog niet duidelijk of de webversie van Twitter dezelfde functie zal krijgen. In het verleden gebruikten de ontwikkelaars van Twitter echter geregeld de iPhone-app als proefkonijn voor de website; wellicht is dat nu ook het geval.

reacties twitterHet aantal reacties dat een tweet heeft gekregen is in Twitter voor iPhone overigens nooit als cijfer zichtbaar geweest, daarvoor moest je tellen. Door de nieuwe functie zie je op je startpagina voortaan in een oogopslag welke specifieke tweets bijvoorbeeld veel reacties opleverden, of juist retweets. Je ziet dus sneller welke tweets “scoorden”, op positieve danwel negatieve wijze. Het gaat om een softlaunch, dus niet iedereen ontvangt de update meteen.

Vorige week werd Twitter voor iPhone eveneens geüpdatet. Toen kregen gebruikers de mogelijkheid om snel een foto bij een antwoord te voegen, doordat ze bij het antwoorden van een tweet hun fotoalbum nu meteen onder de knop hebben. Het tonen van foto’s in de app werden volgens Twitter eveneens verbeterd. Daarmee werd de knoppenbalk onderin beeld bedoeld, waarmee je ook bij het bekijken van een foto nog kan reageren, de tweet tot favoriet kan uitroepen of het bericht kan retweeten.

Downloaden: Twitter (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 12:47
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.