Transport Tycoon komt naar iOS

Transport Tycoon komt in 2013 naar iPhone en iPad, maar het is nog niet precies bekend wanneer. Chris Sawyer heeft zelf het hoogste woord.

Transport Tycoon iPad iPhone 2013Het managementspel Transport Tycoon maakt zijn opwachting voor mobiele apparaten, waaronder de iPhone, iPod touch en iPad. De geroemde simulatie moet nog dit jaar uitkomen voor iOS en Android, weet Eurogamer. Het is nog niet bekend of de mobiele versie een remake van het originele Transport Tycoon wordt, of dat het om een geheel nieuw deel gaat. Wel staat het project onder leiding van Chris Sawyer, de maker van het origineel dat alweer uit 1994 stamt.

In Transport Tycoon ben je zelf de manager van een geheel transportnetwerk. Vrachtwagens, treinen boten en vliegtuigen: ze vallen onder jouw hoede om producten mee te verschepen over de hele spelwereld. Je legt de infrastructuur geheel zelf aan. Daardoor ben je niet de hele tijd bezig met je geldstroom in de gaten houden, maar je ben je volop aan het bouwen en verbouwen terwijl je geld verdient. Dat maakte Transport Tycoon zo verslavend.

Transport Tycoon werd later nog opgevolgd door Rollercoaster Tycoon, ook met Chris Sawyer als projectleider. Het deel waarin je pretparken bouwt waarbij je zelfs zelf achtbanen kan aanleggen, werd een gigantisch succes. Rollercoaster Tycoon was al eerder aangekondigd voor de iPhone en iPad, maar daar is nog altijd niks van vernomen. Die game wordt uitgebracht door Atari, niet door Sawyer zelf. Het is bij beide games niet bekend of het om betaalde of gratis te downloaden games gaat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juli 2013, 12:20
Categorie Games
Onderwerp rollercoaster

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.