Shazam voor iPhone wordt socialer met nieuwe Friends-functie

Shazam voor iPhone heeft een update gekregen met een Friends-functie. Hiermee kun je zien wat anderen vrienden getagd hebben, waarna je de muzieknummers kunt beluisteren of aanschaffen.

shazam iphoneShazam is een bekende app waarmee je muziek kunt herkennen op je iPhone. Deze app heeft een update gekregen met een nieuwe sociale functie: Friends. Het is te vinden als nieuwe optie na het herkennen van een track. Net als de Ping-functie van Apple zelf kun je in contact komen met andere mensen om te zien waar zijn naar luisteren. Om de functie te gebruiken moet je inloggen met je Facebook-account. Deze koppel je vervolgens aan je Shazam-profiel zodat je meteen weet welke Facebook-vrienden ook gebruikmaken van de app Shazam. De muzieknummers die zij taggen verschijnen dan in de Friends-balk.

shazam encoreZie je iets interessants staan, dan kun je een preview beluisteren of het muzieknummer meteen aanschaffen in iTunes. Ook kun je op de gebruikelijke manier de songtekst opvragen, een YouTube-video bekijken, kijken of de artiest binnenkort op toernee gaat of naar Last.fm springen.

Mocht je op zoek zijn naar een alternatief, dan is SoundTracking een

Downloaden: Shazam Encore (€4,99) en Shazam (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 maart 2011, 22:50
Categorie Muziek
Onderwerp muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.