Retro-game Dark Void Zero in App Store

Dark Void Zero van Capcom is nu in de App Store verkrijgbaar. Het spel is een prequel van de consolegame Dark Void, waarbij je als William Augustus Grey de levels doorkruist.
Erik Welleweerd - · Laatst bijgewerkt:

Dark Void Zero van Capcom ligt nu in de App Store. Het spel is een prequel van de consolegame Dark Void, die zogenaamd in het 8-bittijdperk uitgebracht zou zijn. Natuurlijk een broodjeaapverhaal, maar het zorgt wel voor een leuke retro-ervaring.

De ontwikkeling van Dark Void Zero begon als een grap. De ontwikkelaar, Other Ocean Interactive, kwam op het idee na het luisteren van de 8-bit versie van de main theme van Dark Void. Een klein jaar later ligt het spel voor €2,39 in de App Store, speelbaar op de iPod touch en iPhone.

In Dark Void Zero stap je in de rol van William Augustus Grey, die de levels doorkruist met een jetpack op zijn rug. Het spel doet een beetje denken aan de oude Metroid- en Catlevania-games. Het spel kwam een maand geleden uit op de DSi en is nu volledig geoptimaliseerd voor Apple’s draagbare spelcomputers. Een aanrader voor retrogamers!

Extraatje: op Bear’s Battlestar Blog kun je het verhaal achter de soundtrack van Dark Void Zero lezen (via @gkaper)

Downloaden: Dark Void Zero (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2010, 23:55
Categorie Games
Onderwerpen capcom, retro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.