Regenmelding: pushbericht voordat de regen valt

Regenmelding is een nieuwe applicatie voor de iPhone en iPod touch waarmee je van tevoren een alarmbericht krijgt als er regen dreigt te vallen in je woonplaats. Je geeft zelf aan hoe ver van tevoren die melding moet klinken.

Regenmelding iPhone iPod touch buienradar pushberichtenHet is nog niet zo lang geleden dat de website Weerplaza.nl haar informatie besloot aan te reiken aan ontwikkelaars die niet langer op de gegevens van Buienradar.nl konden rekenen. Paul Wagener liet het zich geen twee keer vertellen. Hij ontwierp de nieuwe iPhone-applicatie Regenmelding, die je kan zien als een intelligente Buienradar. Je bepaalt zelf van welke tijdsbestek je de regen wilt zien en kan een pushbericht ontvangen als er regen in je buurt dreigt te vallen.

Als je pushberichten voor de regenval wilt ontvangen, kies je eerst je plaatsnaam uit een lange lijst en geef je daarna aan hoeveel minuten van tevoren je de waarschuwing wilt hebben. Vijf minuten? Of liever zestig? Regenmelding iPhone iPod touch screenshotOok kan je aangeven wanneer de melding aanslaat: al bij een paar spetters, bij lichte of zware regenval of pas bij een wolkbreuk? Naast je voorkeursgeluid voor de melding kan je ook instellen of het alarm ook ‘s nachts wordt gegeven.

De applicatie is snel en eenvoudig in gebruik. Het hoofdscherm is een satellietkaart van Nederland van Google Maps. Aan de tijdsindicatie linksboven zie je hoe laat het is op het moment van de regen op de kaart. Een wit tijdstip is al achter de rug, een geel tijdstip is een voorspelling. Je kan kiezen uit maximaal vier uur geleden tot een uur vooruit. Je kan de animatie helaas niet pauzeren. Wel kan je uitgebreid inzoomen op de kaart.

De populaire gratis applicaties Buienradar en Regen boden nog geen pushberichten voor regenval. Twee jaar geleden was er wel de applicatie Regenalarm die ook een alarmmelding verstuurde, maar die is uit de App Store verdwenen. Daar heeft Wagener slim gebruik van gemaakt met het prijskaartje van Regenmelding.

Downloaden: Regenmelding (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 april 2012, 14:53
Categorieën Het weer, Nederlandse apps
Onderwerpen buienradar, pushberichten, regenmelding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.