Zello: walkie-talkie met de hele wereld op je iPhone

Zello is een grappige nieuwe iPhone-applicatie die je telefoon omtovert tot een walkie-talkie die je over de hele wereld met Wi-Fi en 3G kan gebruiken. Berichten van anderen komen zelfs door als je telefoon in standby staat!
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Zello Walkie-talkie voor iPhoneNaast de mogelijkheid om te bellen, te sms’en en te WhatsAppen in een veel te drukke groep, heb je waarschijnlijk niet veel andere communicatie-mogelijkheden meer nodig op de iPhone. Maar dat wil nog niet zeggen dat andere manieren van communiceren niet leuk zijn. Zello is een geinige nieuwe app die de iPhone verandert in een walkie-talkie waarmee je over de hele wereld bereik hebt. Je kan vrienden toevoegen om mee te praten, maar je kan ook een kanaal aanmaken en met onbekenden praten over bijvoorbeeld hobby’s. De app werkt via Wi-Fi en 3G.

Zello spreken in meerdere kanalenNet als bij een echte walkie-talkie houd je de grote dikke spreekknop in het midden van het scherm ingedrukt terwijl je spreekt. Meteen daarna is de opname te horen voor de personen die meedoen aan het gesprek, die op dezelfde manier ook kunnen terugpraten. Met een uitschuifbare History-balk onderin beeld, kan je de laatst verstuurde berichten terughoren. Je ziet dan ook wie ze heeft verstuurd.

Als je Zello opstart en er een account voor aanmaakt, kun je meteen praten tegen een echo die je eigen bericht opneemt en terugstuurt. Zo leer je de app goed kennen. Zello stem opnemenMet de plus-knop rechtsboven kan je personen zoeken op hun gebruikersnaam of mailadres. Je kan daar ook een kanaal aanmaken, dat je zelf een naam meegeeft. Desgewenst kan je er een wachtwoord op zetten.

Zello zou een waardeloze applicatie zijn als de walkie-talkie berichten niet doorkwamen als de app inactief was. Maar dat komen ze wel. Je hoort alle berichten van alle opgezochte kanalen zelfs als je de iPhone in het lockscreen hebt staan! Ook als je muziek luistert, wordt die keurig onderbroken als er een nieuw bericht doorkomt. Die functionaliteit kan Zello niet alleen leuk, maar ook nog eens handig maken.

Downloaden: Zello (gratis)

https://www.youtube.com/watch?v=KJCfUm21BsI

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2012, 14:17
Categorie Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.