Pukkelpop lanceert iPhone-applicatie

Pukkelpop heeft een iPhone-applicatie uitgebracht voor 2010. De app bevat informatie over het programma, festival, bands en dergelijke.

pukkelpopHet Belgische muziekfestival Pukkelpop heeft een eigen iPhone-applicatie gelanceerd, die inmiddels in de App Store staat. De applicatie wordt beschikbaar gesteld door ontwikkelaar Appstrakt, operator Proximus en de organisatoren van Pukkelpop zelf. Het is een mobiele gids voor meerdere toestellen en platformen geworden, waar je tijdens, voor en na het evenement iets aan hebt. Pukkelpop vindt plaats op 19, 20 en 21 augustus 2010.


Appstrakt maakte eerder al applicaties voor Rock Werchter, Graspop Metal Meeting en andere evenementen. De applicatie biedt integratie met Facebook en Twitter, er zijn verschillende manieren om de bands te bekijken en er is uitgebreide informatie over de artiesten. Natuurlijk kun je ook een gedetailleerde en interactieve kaart van het festivalterrein bekijken. Wie een iPhone heeft, kan dankzij de ingebouwde gps-ontvanger zelfs kijken waar hij zich op het terrein bevindt. Zodra je de applicatie opent wordt de nieuwste informatie opgehaald, zodat je altijd beschikt over het actuele programma. De gegevens zijn daarna offline te bekijken.

pukkelpopEr zijn 4 manieren om updates te krijgen over Pukkelpop 2010:

  • Facebook: de Facebook fanpage-stream van Pukkelpop. Hier ontvang je dezelfde content als op Facebook. Je kunt je aanmelden met je Facebook-ID en een post ‘liken’ of commentaar toevoegen.
  • Twitter: Je kunt ook de #pukkelpop tweets bekijken als je wilt lezen wat anderen over het festival te vertellen hebben. Meld je aan met je Twitter-ID en tweet zelf een interessant weetje over Pukkelpop.
  • Nieuwsfeed: Hier vind je dezelfde content als op de website van Pukkelpop.
  • Notificaties: Een waarschuwing wanneer er belangrijk nieuws is (alleen iPhone en Android).

pukkelpop-1Per dag bevat de app een tijdlijn voor de verschillende podia. Door op een artiest of band te klikken krijg je een profielpagina te zien. Je kunt de artiest meteen aan je favorieten toevoegen door op het hartje te klikken. De app toont automatisch het programma van de dag. Je kunt per podium, aan de hand van artiestennaam of aan de hand van favorieten zien welke bands je op een bepaald moment moet zien. Op de tijdsbalk zie je hoe lang een band al aan het spelen is (en of het nog zin heeft er naartoe te gaan).

De interactieve kaart toont een overzicht van het festivalterrein, met aanvullende informatie over podia, catering, drankstants en dergelijke. Je kunt op de iPhone een eigen POI (interessante plaats) aanmaken, zoals je auto, tent of ontmoetingspunt. Op de iPhone zie je ook meteen je locatie op de kaart, zodat je naar het afgesproken ontmoetingspunt kunt navigeren.

pukkelpop-2Ook bevat de applicatie informatie over partners (oftewel sponsors) zoals Proximus, Skynet, Carrefour en Coca-Cola. Door de sponsoring van Proximus heeft de applicatie een wat overdreven lange naam gekregen. Officieel moeten we zeggen: ‘The Pukkelpop application powered by Proximus’.

Wie geen iPhone of Android-toestel heeft kan een passende alternatieve applicatie voor Symbian, Blackberry of Windows Mobile downloaden via www.pukkelpop.be, of via het Belgacom Skynet portaal www.generation.be. Mobiele gebruikers kunnen downloaden via het vernieuwde mobiele portaal van Skynet m.skynet.be. Maar iPhone-gebruikers gaan natuurlijk gewoon naar de App Store.

Downloaden: Pukkelpop (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.