Puffin Web Browser met Flash-support krijgt grote 3.0-update

Puffin Web Browser, de app die Flash kan afspelen op de iPhone en iPad, heeft een update gekregen met Theater-stand, downloaden en meer.

Puffin Web Browser iPad iPhonePuffin Web Browser, de webbrowser met ondersteuning voor Flash op de iPhone en iPad, heeft een grote update gekregen. Het gaat dan om de betaalde versie van de applicatie: de gratis variant is nog niet bijgewerkt. Puffin 3.0 introduceert de mogelijkheid om bestanden direct te downloaden naar Dropbox, tot 100 MB per bestand. Daarnaast is er de nieuwe Theater Mode voor video’s en games die je in Flash wilt spelen. Die zorgt ervoor dat de rest van de webpagina even onzichtbaar wordt gemaakt, zodat je zonder afleiding kan spelen of kijken.


Puffin Web Browser nieuwe tabbladenpaginaDe vernieuwing die Puffin Web Browser bovenaan het lijstje veranderingen zet, is de nieuwe manier waarop je bladert door openstaande tabs. Voorheen benaderde je een tegelmenu met openstaande tabs op de Safari-manier, met een balk onderin beeld en aldaar de knop om het aantal openstaande previews te bekijken. Nu is de knop net als de rest van het menu bovenin beeld ondergebracht, en leidt het naar een pagina met tegels met previews van de sites. Met een pijltje linksboven ga je terug naar het hoofdmenu, waarnaast je een zoek- en URL-balk treft, je geschiedenis, bladwijzers en de prullenbak om alle tabs te sluiten.

Het ‘centrum’ voor tabbladen en vorige tabbladen zorgt ervoor dat de balk onderin beeld helemaal is verdwenen, waardoor je nu meer schermruimte hebt tijdens het browsen en scrollen.

De nieuwe Theater Mode staat los van de filmknop bovenin beeld waarmee je een filmpje los van een pagina kan bekijken. In de Theater Mode blijft de pagina om het filmpje ook actief; hij wordt alleen even verduisterd totdat je buiten het filmpje drukt. Daarna blijft de video gewoon doorspelen. Met een veeg vanuit de linker schermrand kom je bij de instellingen de overige vernieuwingen tegen. Daar kan je het kleurenschema van de menu’s van de applicatie kiezen, met keuze uit een kleur of twintig. Verder zijn er nieuwe doorstuurmogelijkheden. Je kan sites nu doorzetten naar Pocket, Evernote, delen op Facebook en vertalen via de Translator. Puffin Web Browser is bij haar laatste update weer wat beter geworden – al zal je nog steeds even tijd nodig hebben om de interface door te krijgen.

Downloaden: Puffin Web Browser (€2,69, universeel, iOS 5.0+)

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.