Poster 2.0: WordPress blog-editor krijgt sloot verbeteringen

De Wordpress blog-editor Poster op iPhone en iPad is bijgewerkt met meer offline opslaan, aangepaste blogformats en afbeeldingen invoegen.

Poster WordPress blog editor iPhoneWie veel schrijft in het blogplatform WordPress, kan terecht bij de officiële WordPress-app voor het bewerken van artikelen. Maar er is ook een strak alternatief: de universele app Poster, die een grote update heeft gekregen naar versie 2.0. Die levert ondersteuning voor aangepaste berichtformaten die je vanuit de opties van je WordPress-blog instelt. Daarnaast kan je vanuit de app de excerpt aanpassen; de voor Google geoptimaliseerde artikelaankondiging. Ook kan je berichten als sticky markeren zodat ze bovenin beeld blijven binnen de app. En zo zijn er nog veel meer verbeteringen.

Een vernieuwing is bijvoorbeeld dat je berichten die al gepubliceerd zijn, lokaal kan bewerken zodat je aanpassingen niet meteen online verwerkt worden. Zo kan je in alle rust bijvoorbeeld afbeeldingen invoegen – wat ook onder handen is genomen: houd een positie in de blogpost lang ingedrukt en je komt terecht in de afbeeldingsmodule, waarin je net als in WordPress op de desktop instelt hoe een afbeelding wordt uitgelijnd, in welk formaat hij wordt weergegeven en wat de titel is. Ook kan je de aanbevolen (featured) afbeelding van een blogpost verwijderen. De laatste echte vernieuwingen, naast de lokalisering voor Engels, Frans, Duits, Italiaans, Japans en Spaans, zijn een verbeterd URL-schema voor je berichten en de optie de blog-volgorde te wijzigen in de interface van de app.

Naast de echte vernieuwingen heeft de blog-editor nog enkele verbeteringen gekregen. Zo zijn nu maximaal honderd berichten te downloaden voor offline-gebruik, is de synchronisatiesnelheid van berichten met de server sneller en worden wijzigingen aan artikelen automatisch opgeslagen. Daarnaast gaat Poster voortaan zuiniger met het geheugen van de iPhone om.

Poster WordPress blog editor tekst schrijven Poster afbeelding invoegen

Poster had van origine al allerlei handige functies die je niet in de standaard WordPress-app vindt, zoals integratie met Dropbox en ondersteuning voor Markdown, een opmaaktaal. Poster is geschikt voor mensen die hun blog op WordPress.com laten hosten en mensen die zelf voor de hosting zorgen. Je kunt direct foto’s uploaden naar je blog, nieuwe pagina’s maken en bestaande pagina’s bewerken. Tekst- en HTML-bestanden kun je vanuit andere apps in Poster openen om een nieuw artikel te schrijven. Je kunt meerdere blogs vanuit Poster beheren en er makkelijk tussen wisselen.

Downloaden: Poster – a WordPress blog editor (€2,69, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 januari 2013, 19:34
Categorieën Productiviteit, Sociaal netwerken
Onderwerpen poster, weblog, wordpress

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.