Strava Cycling toont nu tussenstanden van jou en vrienden

Wielren-app Strava Cycling voor iPhone heeft nu realtime info: zodra je een checkpoint over bent, wordt je score vergeleken met anderen.

Strava Cycling iPhone headerProbeer zelf maar eens van je racefiets af te blijven nu op televisie niks anders is te zien dan het gezwoeg door de Franse bergen. De populaire wielren-app Strava Cycling zweept het sportieve aspect van fietsen nog eens aan door realtime segmenten te introduceren. Als je na de update besluit een van de routes van andere gebruikers te fietsen, krijg je na elk segment dat op de kaart is aangeduid, je prestaties te zien. Die worden meteen rechtstreeks tegenover die van je concurrentie gezet. Zo weet je of je nog even flink door moet pendelen.

De nieuwe feature van Strava Cycling werkt het best op routes met meerdere checkpoints; segmenten dus. Zodra je op de kaart een segment hebt afgerond, zie je tussenstand in beeld verschijnen. We hebben de functie niet kunnen testen voor dit artikel, maar we vermoeden dat het overzicht gepaard gaat met de namen van concurrenten en hun tijden ten opzichte van de jouwe. Het kan motiveren net dat beetje meer uit jezelf te halen.

Strava Cycling screenshot routes op kaartEind mei werd Strava Cycling al voorzien van een andere grote toevoeging. Toen werden uitdagingen geïntroduceerd; wereldwijd geldende opdrachten om bijvoorbeeld zo snel mogelijk een kilometeraantal aan te tikken of een snelheid vast te houden. Strava Cycling is gratis te downloaden, maar met een betaald abonnement van 5,49 euro per maand of 54,99 per jaar, kan je Premium-filters instellen zodat je bijvoorbeeld alleen tegenstanders van je eigen gewicht en leeftijd ziet. Ook analyseert de app dan je hartslag en hoeveel je moet ‘afzien’. De realtime segmenten sluiten naadloos aan op die abonnementsfunctie.

Downloaden: Strava Cycling (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juli 2013, 12:34
Categorie Sport
Onderwerpen fietsen, strava, wielrennen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.