NumPad Remote: een numeriek toetsenbord voor bij je Mac

Met NumPad Remote kun je je iPhone gebruiken om een toetsenbord zonder nummerieke gedeelte uit te breiden. De app werkt via wifi en alleen met Macs.

NumPad RemoteApps waarmee je via Wi-Fi je pc of Mac kunt bedienen zijn er inmiddels genoeg. Zelf ben ik fan van Mobile Mouse Pro, omdat de app simpelweg enorm veel functionaliteit heeft: muis, toetsenbord, afstandsbediening etc. Maar er zijn ook apps die op dat gebied uitblinken in eenvoud, zoals NumPad Remote. Mac-gebruikers die veel cijfers invoeren kunnen met de app hun draadloze toetsenbord of Macbook uitbreiden met nummerieke toetsen.

Met behulp van de gratis OSX-app NumPad Connector kun je NumPad Remote via Wi-Fi verbinden met je Mac. Als je de app vervolgens opstart en naast je toetsenbord legt, heb je een numpad. Je kunt de layout van de toetsen nog wel aanpassen aan je wensen. Je kunt kiezen of de cijfers als een rekenmachine of een telefoon geplaatst zijn en of je een punt of een een komma wilt gebruiken om decimalen aan te geven. Je kunt de app zowel thuis als op je werk gebruiken, omdat je hem kunt verbinden met meerdere Macs. Het is zelfs mogelijk om te verbinden met een systeem dat niet op hetzelfde netwerk zit.

Een prima app dus, met één functie die goed is uitgewerkt. Alleen de prijs valt een beetje tegen. Hij kost €2,39, terwijl je voor bijvoorbeeld Mobile Mouse Pro, waar ik het eerder al over had, slechts €1,79 betaalt.

Downloaden: NumPad Remote (€2,39)

NumPad Remote

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 december 2011, 17:34
Categorie Productiviteit
Onderwerpen cijfers, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.