NewsMix: nieuw sociaal magazine voor de iPad

NewsMix is het nieuwste sociale magazine, waarmee je nieuws, RSS-feeds, Twitter- en Facebook-berichten in een digitaal tijdschrift kunt lezen.

newsmix ipadNewsMix is de nieuwste poging om een ‘sociaal magazine’ voor de iPad te maken. Het idee is vergelijkbaar met Flipboard: een app waarmee je op basis van RSS-feeds, Facebook en Twitter-berichten je eigen tijdschrift kunt samenstellen, met nadruk op het grafische uiterlijk. NewsMix legt veel nadruk op het uiterlijk en bevat ook aparte foto- en videosecties. Vanuit de app kun je artikelen en berichten delen via Twitter en Facebook of e-mail. Er is echter wel een verschil met het inmiddels befaamde Flipboard: je kunt niet zelf secties naar wens aanpassen. Bij Flipboard is het mogelijk om een speciale sectie te maken, bijvoorbeeld op basis van Twitter-lijsten.

Ook heeft NewsMix niet dezelfde gebruikerinterface met pagina’s die soepel ombladeren wanneer je verder wilt lezen. Wel is Newsmix beter in het weergeven van nieuwskoppen en intro’s. Andere apps waarmee je nieuws kunt lezen op de iPad zijn FLUD, TweetMag, Pulse en Reeder. Nog niet in de App Store, maar wel eentje om in de gaten te houden is News.me, dat zich momenteel in een betatest bevindt.

Downloaden: NewsMix (€2,39)

Ook genoemd in artikel:

newsmix

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 januari 2011, 13:24
Categorieën Kiosk, Nieuws
Onderwerpen flipboard, magazine, news

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.