Navigatie-app Waze gaat locatiegebaseerde reclame tonen

De navigatie-applicatie Waze laat bedrijven op basis van locatie adverteren. Hierdoor kan bijvoorbeeld een tankstation adverteren bij gebruikers die bij hun in de buurt rijden.

Waze ShellGebruikers van de navigatie-app Waze krijgen binnenkort locatiegebaseerde reclame te zien. De ontwikkelaar laat bedrijven bij gebruikers in de buurt adverteren. Hierdoor kan bijvoorbeeld een tankstation adverteren bij automobilisten die over een bepaald deel van een snelweg rijden. Op deze manier hoopt Waze geld te verdienen: de navigatie-app is op het moment gratis te downloaden.

Adverteer je binnen Waze, dan zal je reclamebericht onder andere verschijnen als een gebruiker op zoek is naar bedrijven bij jou in de buurt. Bij het gebruik van Waze zou de app een selectie maken van bedrijven in de buurt, zodat je niet door tientallen advertenties tegelijkertijd wordt bestookt.

Voor het plaatsen van een advertentie in Waze moeten bedrijven een vast bedrag betalen. In de maand november houdt het bedrijf een introductieprijs van 50 dollar aan. Bedrijven kunnen later betalen op basis van het aantal impressies.

Waze is één van de bedrijven die kaartinformatie levert aan Apple voor de nieuwe Kaarten-app in iOS 6. Hierbij voorziet het bedrijf Apple van kaarten van Israel.

Downloaden: Waze (gratis, vanaf iOS 4.3)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2012, 14:04
Categorie Navigatie
Onderwerp waze

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.