Motion Ninja: Kinect-achtige besturing in nog te verschijnen iPad-spel

Motion Ninja is een onlangs aangekondigd iPad-spel waarin je met je handen voor het scherm zwiept om fruit kapot te snijden. Hierdoor speel je het spel zoals een game voor Xbox 360 met Kinect.

Motion NinjaHet onlangs aangekondigde iPad-spel Motion Ninja maakt gebruik van je camera om je met bewegingsbesturing te laten spelen. Hierdoor kun je met je handen of objecten in de lucht zwiepen om het spel te spelen, zoals je ook zou doen met een Xbox 360 met Kinect. Speltechnisch lijkt Motion Ninja sprekend op Fruit Ninja: je moet in korte tijd zoveel mogelijk stukken fruit kapot snijden.

Motion Ninja laat zien hoe Kinect-besturing ook op de iPad mogelijk is. Perfect lijkt het echter nog niet te werken: je hebt namelijk een felgekleurd object nodig om het spel te spelen. Wil je met je hand heen en weer zwiepen, dan moet je bijvoorbeeld een rode handschoen aantrekken.

Op het moment is Motion Ninja nog niet in de App Store verkrijgbaar. Wanneer het spel precies verschijnt is nog niet duidelijk: in onderstaande trailer beweert de ontwikkelaar dat het spel nu al gedownload kan worden.

Begin dit jaar maakte Crunchy Logistics nog een flinke constructie, die het mogelijk maakte om iPad-spellen met Kinect te spelen op een gigantisch beeldscherm. Dit systeem werd echter in elkaar gezet voor speciale evenementen en is niet zomaar te koop.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 oktober 2012, 13:51
Categorie Games
Onderwerpen kinect, ninja

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.