LiveCycle: Adobe brengt eerste eigen iPhone-applicatie uit

Adobe heeft voor het eerst een native iPhone-applicatie uitgebracht. De naam is LiveCycle WorkSpace Mobile ES2 en het is bedoeld om digitale PDF-formulieren te beheren en taken toe te wijzen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

adobe livecycleAdobe houdt de komende dagen de Adobe Max 2009 Conference in Los Angeles en heeft voor de iPhone opnieuw iets aan te kondigen. Eerder las je al over het maken van iPhone-applicaties met Flash Professional CS5 en nu is er nieuws dat ze hun eerste eigen native iPhone-applicatie hebben gemaakt. Het gaat om een applicatie voor LifeCycle, een productiviteitstool voor bedrijven die deze serversoftware gebruiken.

Adobe LiveCycle Workspace Mobile ES2 is de naam en het is bedoeld om onderweg taken te beheren. Adobe brengt de LiveCycle Enterprise Suite op de markt, serversoftware om workflows te automatiseren met behulp van PDF-documenten. In de iPhone-applicatie krijg je te zien welke taken aan jou zijn toegewezen. Aan een blauw bolletje naast de taak kun je zien dat deze nieuw is.

Vanaf het hoofdscherm zie je alleen een titel, datum, afzender en korte omschrijving. Tik je op een taak, dan zie je een detailscherm met meer informatie: contactinformatie van de afzender, eventuele PDF-bijlagen en een knop om de taak te accepteren of af te wijzen. Als een taak bijna af moet zijn wordt de kleur oranje, om extra aandacht te trekken. Bedrijven die veel met (digitaal) papierwerk te maken hebben, zoals contracten, aanvraagformulieren, verkooprapporten en dergelijke hebben er iets aan.

adobe live cycle

De iPhone-applicatie is gratis en er zijn soortgelijke mobiele applicaties beschikbaar voor BlackBerry en Windows Mobile, maar om er gebruik van te kunnen maken moet je wel de serversoftware Adobe’s LiveCycle Process Management ES2 aanschaffen. Hoeveel dat kost, ontdek je pas na het aanvragen van een persoonlijk consult.

Downloaden: Adobe LiveCycle Workspace Mobile ES2 (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2010, 20:53
Categorie Zakelijk
Onderwerp adobe

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.