La Vuelta 2012: iPhone-app voor de Spaanse wielerronde

La Vuelta 2012 is de enige echte, toegewijde Vuelta-app voor de iPhone. Je leest alles over de Ronde van Spanje: het laatste nieuws, het klassement, informatie over de etappes en de prestaties per speler.

La Vuelta 2012 iPhone iPod touchDe Ronde van Spanje mag dan niet zoveel cachet hebben als de Tour de France, ook de Vuelta wordt niet overgeslagen als het om iPhone-apps gaat. De Vuelta begon afgelopen weekend op 18 augustus en duurt tot 9 september. Ontwikkelaar Unipublic heeft met La Vuelta 2012 de enige toegewijde app voor het wielerevenement dit jaar in de App Store. In de applicatie vind je het laatste nieuws in het Engels, informatie over de etappe van de dag, het klassement, punten en tijden van individuele renners.

Met maar één echte Vuelta-app in de App Store, is het goed om te merken dat La Vuelta 2012 zo’n goede applicatie is. De app opent met een horizontaal te vegen balk met nieuwsberichten, waarbij de berichten een berichtpagina op de website CyclingNews openen. Net daaronder zie je een knop met informatie naar de etappe van de dag, en daaronder zie je de leiders van de truien en welk team er voor staat.

Met het tabblad Riders kan je per individu of per team in een lijst rijders bekijken. Het valt net als in de rest van de app op, dat de lijsten snel geladen worden en zich ook lekker soepel laten scrollen. Bij elke fietser zie je een foto, de naam, het team, rugnummer en de standen: individuele tijd, punten, klimmen, allround en de teamstand. De overzichten van die punten vind je in het tabblad Standings onder de subpagina General. Dan heb je te maken met het totaalklassement van punten en tijden. Daarnaast kan je onder de subpagina Stage de uitslag per etappe bekijken. Andere informatie over de etappes, te weten de kaart, het profiel van een etappe en informatie over het vertrek- en aankomstpunt, vind je onder het laatste tabblad.

De Lite-versie van de app (La Vuelta’12 Lite) doet niet aan livestanden en zodoende krijg je ook geen pushberichten met de laatste ontwikkelingen in en om de race. Wel zie je dan reclamebalken in beeld net bovenaan de tabbladen. De betaalde versie kent geen reclame, en voegt live pushberichten en tracking via GPS als extra functies toe.

Downloaden:
La Vuelta 2012 (€0,79, pushberichten, GPS-tracking)
La Vuelta’12 Lite (gratis, met reclame)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2012, 14:37
Categorie Sport
Onderwerpen tour de france, wielrennen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.