Sumo.fm: nieuwe teken-app met symmetrische hulpmiddelen

Sumo.fm is een nieuwe teken-app voor de iPad met een bijzondere symmetrie-functie waardoor je eenvoudig de mooiste symmetrische composities maakt. Dat kan met een kwast, potlood, marker en nog veel meer.

Sumo.fm brush kiezenTekenen met kwasten, pennen, stiften, potloden, markeerstift, houtskool en air brush: het kan allemaal al in verscheidene applicaties op de iPad. Toch heeft de nieuwe app Sumo.fm een gat in de markt gevonden op gebied van teken-apps. Met een schuivertje onderin het scherm kan je aangeven hoe symmetrisch je veeg, streep of tekening in beeld wordt. Zo krijg je eenvoudig schitterende composities door alleen maar cirkels te trekken, bijvoorbeeld.

Sumo.fm symmetrische compositieTwee andere sliders in beeld onderin de balk besturen de grootte van de kwast en de transparantie van de kwast. Als iets verkeerd uitpakt, kan je in dezelfde balk een stap of wat ongedaan maken, of weer heruitvoeren. Het is de symmetrie-tool die de show steelt. Welke kwast je ook vast hebt, als je de slider beweegt, zie je wat het betekent als je er een veeg mee op het scherm zet. Heb je de slider behoorlijk naar links, dan verschijnt jouw veeg ook op een tweede plek in beeld. Schuif hem meer naar rechts en het wordt een steeds dichtere compositie, tot een cirkel aan toe. Elke vorm die je vervolgens tekent, wordt zo’n beetje vanzelf een rondlopend geheel.

Je hebt nogal wat instrumenten om mee aan de slag te gaan. Behalve de in de inleiding genoemde gereedschappen, waarbij je per stuk natuurlijk ook nog de tekenkleur kan wijzigen, kan je ook kiezen uit allerlei patronen waarmee je ‘schildert’. Denk daarbij bijvoorbeeld eens aan grassprieten, gele bloemen, rookwolken, vingerafdrukken of vlinders. Het zijn beslist geen voor de hand liggende tools, maar Sumo.fm weet er dankzij de symmetrieslider wel raad mee. Het is lastig niet meteen die slider open te gooien en beheerst aan de slag te gaan. Wie dat wel wil, kan ook uit de voeten met de app: onder de knop waarmee je de kwastdetails opent, krijg je een veelvoud aan opties zoals de ruimte tussen de stroken bepalen en de hoek ingeven.

Sumo.fm uitgebreide optiesAls je resultaat de hele wereld mag zien, kan je het uploaden naar Sumo.fm, de achterliggende website met volgens de ontwikkelaar twintig miljoen gebruikers. Ook kan je creaties delen op Facebook en Twitter (de laatste zonder bijgevoegd bericht), opslaan in je fotoalbum en versturen per e-mail.

Sumo.fm is een indrukwekkende applicatie. Niet alleen vanwege het gemak waarmee je composities maakt met dank aan de symmetrie-tool, maar ook vanwege de hoge stabilitet van de app en het tempo waarmee de app op je vinger reageert. Tekenaars mogen de applicatie serieus overwegen.

Downloaden: Sumo.fm (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2012, 15:17
Categorie Amusement
Onderwerpen schilderen, tekenen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.