iOS game-update: Cordy 2 is Game van de Week, Stick to It en beelden Blitz Brigade

De gratis online shooter Blitz Brigade ziet er erg leuk uit op iPhone en iPad en het kleurrijke platformspel Cordy is onze Game van de Week.

GU VR Blitz Brigade druk screenshot iPhoneJe kan niet zeggen dat de iOS game-update vandaag niet kleurrijk is. We hebben uitgebreide gameplaybeelden van het nieuwe gratis online Gameloft-schietspel Blitz Brigade en die zetten misschien wel de vrolijkste oorlogsomgeving ooit neer. Onze Game van de Week is de platformer Cordy 2 waar we een video over hebben geschoten en Stick to It is een nieuw puzzel- en timingspelletje waarin je terug moet zien te rollen naar je moeders armen. Bah, wat zoet!

Blitz Brigade in actie

GU VR Blitz Brigade cartoonesk oorlogvoeren iPhone iPadGamelofts online multiplayer-shooter Blitz Brigade is nog niet in de Nederlandse of Belgische App Store verkrijgbaar, maar dat betekent nog niet dat iedereen in de wereld wordt onthouden van het spel. Website TouchArcade was al fanatiek in de weer met het schietspel dat je wel offline kán spelen, maar waarin de nadruk toch vooral op de online stand zal liggen. In Gamelofts variant op Team Fortress 2 kruipen spelers in de huid van een van de zes manschappen van de geallieerden of de vijand, en in de verschillende functies is het de bedoeling dat je elkaar versterkt. Er is natuurlijk een soldaat en een zware en slome heavy gunner, maar ook een velddokter die medespelers wel even kan oplappen. In de nieuwe video zien we definitief dat Blitz Brigade een enorm vrolijke bedoeling is. In tekenfilmachtige felle kleuren loop je door de grote levels op zoek naar tegenstanders om te doorzeven, een vlag te veroveren of een gebied te bezetten. Het prachtig uitziende spel is wel een beetje leeg om doorheen te wandelen en dat is nou net de bedoeling van Gameloft: je kan het over een tijdje gratis downloaden, maar voor elk wapen- en terreinvoordeel als voertuigen of luchtmachten, mag je heel wat in-game diamanten sparen. Of inderdaad: er echt geld tegenaan gooien. We duiken op Blitz Brigade zodra die uitkomt, vanzelfsprekend.

Stick to It: vallen in moeders handen

GU VR Stick to It iPhone iPadTerug naar het nest, jij! In Stick to It heb je te maken met een oranje flufding dat elders in de schermgrote levels verenigd moet worden met een groter oranje flufding. Die grote is de moeder, jij bent het kleine zoontje. Stick to It is eigenlijk weer de zoveelste timing-puzzelaar als Cut the Rope en consorten: je hebt er een beetje inzicht voor nodig en een juiste timing – omdat het anders toch hopeloos mislukt. In dit spel is de geinige twist dat je oranje flufding zich spontaan vasthoudt aan de ondergrond of ander stukje terrein op het moment dat je op het scherm drukt. Bovenin beeld zie je hoe vaak je je stekels mag uitgooien in een level. Daar zit soms de uitdaging, maar soms is het cijfertje ook maar een bijzaak. Dan is de grootste uitdaging het timen. Het is de truc dat je altijd en overal de vaart uit de automatisch rollende oranje fluf haalt, zodat je niet wegschiet over het eerste het beste heuveltje en uit beeld verdwijnt. Alleen als je dat trucje onder de knie krijgt, heb je weinig reden om ergens in de 80 levels gefrustreerd te raken. Een simplistisch spelletje dat ter introductie voor nop is te downloaden. Met die combinatie hebben wel eens eerdere spelletjes hoge ogen gegooid…
Downloaden: Stick to it! (gratis ter introductie, universeel, iOS 5.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=N1bAERx_lLg

Game van de Week: Cordy 2

Game van de WeekWat rent en springt als Mario en heeft een monitor als hoofd? Cordy! Hij heeft niet de naam van een gamemascotte en het uiterlijk ook niet echt, maar het is misschien wel een van dé games op de mobiele telefoon die aantoont dat je geen dure spelcomputer hoeft te hebben voor goede platformers. Gisteren schreven we er al een uitgebreid artikel over en vandaag hoor en zie je onze gefilmde impressie. Hoe dan ook: Cordy 2 is leuker, vlotter en mooier dan het eerste deel en die wás al goed. Cordy 2 is onze Game van de Week.
Downloaden: Cordy 2 (gratis voor 4 levels, universeel, iOS 3.2+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2013, 19:49
Categorie Games
Onderwerpen cordy 2, gvdw, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.