O’Reilly kondigt eerste boek over iPhone applicatie-ontwikkeling aan

Uitgever O'Reilly heeft alvast het eerste boek over iPhone applicatie-ontwikkeling aangekondigd. Maar het komt pas in mei beschikbaar, als de iPhone SDK al lang verkrijgbaar is...

Rough CutsDe iPhone SDK moet nog verschijnen, maar het eerste boek over software-ontwikkeling voor de iPhone is al aangekondigd: O’Reilly gaat het boek Rough Cuts uitbrengen. Het is geschreven door Jonathan Zdziarski, ontwikkelaar van de eerste functionele applicatie die met de open iPhone toolkit werd gemaakt. Het bespreekt hoe je met Objective-C en de iPhone API zelf software kunt ontwikkelen, te beginnen met het installeren van de tookit zelf en een kennismaking met het besturingssysteem zelf en Objective-C.

Het boek biedt ook gedetailleerde ‘recepten’ en codevoorbeelden waarbij de verschillende iPhone-functies aan bod komen: denk daarbij aan games, interfaces met iTunes en gebruik van sensorgegevens. Aan de hand van de inhoudsopgave kun je zien of het boek Rough Cuts iets voor jou is. Eén minpunt is er wel: het 200 pagina’s tellende boek zal volgens de schatting pas half mei uitkomen, wanneer de SDK al lang beschikbaar is. Een online/PDF-versie kost $19,99 en de papieren versie is straks voor $25,99 te koop.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 januari 2008, 9:00
Categorie Diensten
Onderwerpen applicaties, apps, boeken, objective-c, ontwikkelaars, sdk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.