Horizon Calendar iPhone-app zet weerbericht in je agenda

Horizon Calendar is een app die agenda en weerbericht combineert. Met de app kun je meteen zien wat het verwachte weerbericht is op de plek waar je een afspraak hebt.

horizon calendar appAgenda en het weer… het zijn twee populaire onderwerpen voor apps. Mensen doen heel wat moeite om de ultieme agenda- en weerapp te vinden. Ontwikkelaar Applause Code combineert beide in de nieuwe app Horizon Calendar, die ze bij de release meteen hebben afgeprijsd van €2,69 naar €1,79. Het idee achter Horizon Calendar is simpel: een strak uitgevoerde agenda waar je niet alleen de afspraken van de dag kunt zien, maar ook meteen het weerbericht in beeld krijgt. De app laat een overzichtelijk lijstje zien van de afspraken die je de komende dagen hebt gepland. Daarnaast staat een zonnetje, paraplu, wolkje of regenbui.

Wat er te zien is, is afhankelijk van de weersverwachting op de aangegeven datum en locatie. Als je de app installeert zul je eerst de temperatuuraanduiding handmatig op Celsius moeten zetten en de klok instellen op 24 uur, voor een weergave die voor Europeanen vertrouwder is. Met de optie Calendars kun je ook aangeven welke agenda’s je wilt zien. Standaard toont Horizon Calendar ze allemaal.

Een tutorial helpt je op weg met de vingerbewegingen. Door met je vinger omlaag te vegen krijg je de maandweergave in beeld. Veeg je zijwaarts, dan ga je naar de vorige of volgende maand. Ook kun je op de maand tappen om terug te gaan naar de huidige maand. Er is ook een gedetailleerde weerbalk waarmee je kunt zien wat het weer tijdens jouw evenement is. Het weerbericht kijkt bijna twee weken vooruit: vandaag op 8 februari wordt het weerbericht tot en met de 20e februari getoond.

Horizon Calendar ziet er overzichtelijk uit, werkt snel en laat je precies zien wat je wilt weten. Er is een aparte nachtmodus als je later op de avond nog wilt kijken wat je de volgende dag te doen hebt. Toch vonden we Horizon Calendar nog niet helemaal goed genoeg. Bij het wijzigen van een afspraak lukte het niet om de tijdstippen aan te passen (zie screenshot). Het aanmaken van een nieuwe afspraak werkte gelukkig wel goed. Qua design sluit Horizon Calendar aan bij een groeiende groep apps die Windows Phone als inspiratiebron hebben.

Downloaden: Horizon Calendar (€1,79, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2013, 14:23
Categorie Productiviteit
Onderwerp activity

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.