Grindr gaat iPhone-app voor hetero’s uitbrengen

Grindr is een app voor de gay community. De oprichter is van plan een soortgelijke app voor hetero's te maken, maar die krijgt wel een heel ander uiterlijk en een andere insteek.

grindrAls je wel eens van Grindr hebt gehoord, is de kans groot dat je deze kent uit de gayscene. Grinder is een app waarmee mannen aan de hand van foto’s kunnen zien wie er in de buurt is. De app is bedoeld om af te spreken en (in dit geval) mannen met elkaar in contact te brengen. Meer dan 1,5 miljoen gebruikers heeft deze dienst, waarvan 56.800 in New York wonen. De volgende stap voor Grindr is een soortgelijke app voor hetero’s, maar die zal wel een heel andere insteek hebben. CEO Joel Simkhai is van plan om deze app een andere naam te geven en denkt ook na over een andere marketingaanpak. Dat mag ook wel, want Grindr is uitgegroeid tot een dating-app die meer gericht is op “kortstondig” contact, dan het vinden van je ware liefde.

Simkhai begon de dienst Grindr twee jaar geleden, toen hij zich afvroeg hoe hij met mannen in de buurt in contact zou kunnen komen. Andere dating-apps richten zich meer op het in contact brengen van mensen op afstand en niet op het vinden van mensen in de buurt, waarmee je leuke dingen kunt gaan doen. Omdat het genant kan zijn om met foto en naam op een datingsite te staan, wil Simkhai de foto’s willekeurig weergeven, zodat de exacte locatie niet zichtbaar is en je nog de mogelijkheid hebt om weg te duiken. Vanuit de app kun je chatten met anderen, zonder dat je je telefoonnummer hoeft weg te geven. Simkhai maakt zich vooral druk over de vraag of de dienst vrouwen wel aanspreekt. Zijn ze bang hoe mannen over ze denken? Trekt het niet verkeerde mensen? Ook zal het visuele aspect minder sterk aanwezig zijn dan in de homo-app. Vrouwen willen wat meer achtergrond over een man lezen: waar hij vandaan komt en wat zijn hobby’s zijn. Er komt dus meer tekst in en er zullen meer filtermogelijkheden aanwezig zijn.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 februari 2011, 13:10
Categorie Lifestyle
Onderwerpen dating, homo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.