Garmin Western Europe: bestemming inspreken en kaart per land installeren

De navigatie-app Garmin Western Europe voor de iPhone heeft nieuwe kaarten, betere stemmen, laat je bestemmingen inspreken en meer nieuws.

Garmin Western Europe vernieuwd iPhoneDe navigatie-app Garmin Western Europe heeft net als de andere apps uit de stal van Garmin een update gekregen die het voortaan mogelijk maakt om je bestemming in te spreken. Dat kan als de applicatie via Bluetooth is verbonden met de luidsprekers van de auto. Ook is de app in grootte teruggebracht naar 256 MB om flink wat ruimte op je iPhone te besparen. Dat is gebeurd omdat de applicatie nu de insteek heeft om je alleen de kaarten te laten downloaden die je nodig hebt. Vergeet dat niet voordat je begint aan je weekendje Parijs!

Het downloaden van losse kaarten geldt zowel voor nieuwe gebruikers als voor bestaande gebruikers die stad en land al hebben afgereisd met de app van Garmin. Als gebruiker kan je daarnaast ook nieuwe points-of-interest van Wikipedia downloaden. De gratis in-app download moet de navigatiesoftware geschikt maken als toeristische reisgids. Ook Foursquare levert een grotere bijdrage aan de informatievoorziening over de omgeving.

De applicatie is ook op andere punten flink onder handen genomen. Zo zijn de navigatiestemmen verbeterd en introduceert Garmin haar functie ‘myTrends’. De applicatie leert daarbij van je rijgedrag en past daar de route op aan. Je kan daarbij bijvoorbeeld denken aan of je graag een snelweg neemt of juist niet. Ook suggereert de functie vaak ingevoerde bestemmingen bij het starten van een zoekopdracht. De belangrijkste verbeteringen zijn misschien wel de nieuwe kaartgegevens van Navteq. Gebruikers klaagden in de App Store vorig jaar nog over hopeloos verouderde kaarten, iets wat nu niet meer aan de orde zou mogen zijn.

Garmin Western Europe hoofdmenu Garmin Western Europe afslag iPhone

Overigens is de applicatie van Garmin een vreemde eend in de bijt in de Europese App Store. Het is voor ons de enige relevante navigatie-app van Garmin, een bedrijf dat navigatieleverancier Navigon heeft overgenomen. Die biedt meerdere Europese navigatie-apps aan.

Downloaden: Garmin Western Europa (€59,99)

Met dank aan William voor de tip

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 maart 2013, 14:01
Categorie Navigatie
Onderwerpen garmin, Navigatie, reizen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.