Game-update: nieuwe trailer 9mm, Will Wright komt met iOS-game, A Puppet’s Story en e-Pig Rope

In de Game-update van vandaag: Will Wright komt met een game gericht op smartphones en tablets zoals de iPhone en iPad. Er zijn twee gratis games en 9mm is een veelbelovende actiegame.

GU MA 9mm voor iPhone iPod touch en iPadBehalve de WWDC vanavond, barst deze week ook de grootste jaarlijkse gamebeurs van de wereld in Los Angeles uit: de E3. De eerste grote bekendmaking is alweer van de beursvloer gelekt, nog voordat de deuren überhaupt open zijn. Will Wright, de grote man achter The Sims, is bezig met een game voor de iPhone, iPod touch en iPad. Dat meldt Eurogamer. Er zijn twee gratis games vandaag en er is een indrukwekkende nieuwe trailer verschenen van het actiespel 9mm.

Will Wright wil een iOS-game maken

GU MA Will Wright voor de iPhoneThe Sims. Sim City. Spore. Will Wright heeft ze (mede) verzonnen. Hij is nu bezig met een nieuw spel met zijn nieuwe ontwikkelaar SuperFunClub en de eerste game van de studio komt waarschijnlijk uit voor smartphones, tablets en Facebook. Dat zegt de betrouwbare gamessite Eurogamer. Het spel is gebaseerd op Maneki Neko, een verhaal van science fiction-auteur Bruce Sterling over een computer die de financiën van mensen in de gaten houdt. Daarbij zijn het de mensen die op zoek kunnen naar manieren om hun leven te verbeteren en om elkaar te helpen. Mensen krijgen ‘karmic points’ (karma?) als ze geholpen worden. In theorie klinkt het erg experimenteel, maar het valt misschien wel érg goed te vertalen in een Farmville-achtig spel en dat zou gezien de afkomst van Wright niet eens verbazingwekkend zijn. Op de gamebeurs E3 die de komende week in Los Angeles plaatsvindt, wordt er mogelijk meer bekend over Wrights project. Het moet over ongeveer een jaar klaar zijn.

Vandaag gratis: A Puppet’s Story

GU MA A Puppets Story voor iPhone en iPod touchEr zijn verrassend veel spellen met lappenpoppen op de iPhone en de grappige overeenkomst is dat het originele spellen zijn. Puppet War: FPS is een shooter met doldwaze kleuren en Sesamstraat-achtige beesten en in Battle of Puppets nemen bordkartonnen poppen het tegen elkaar op. In A Puppet’s Story draai je rondjes om een planeet. Hoe langer je ronddraait, hoe meer de planeet krimpt. Je dient op een andere planeet te springen voordat de huidige implodeert. Je moet daarbij zó landen dat je geen tegenstanders aanraakt die ook rondjes meedraaien, maar dat is nog wel je minste zorg. Je moet vooral snel landen omdat de zuurstof snel opraakt… maar er is geen touw vast te knopen aan het springen. Soms word je als een magneet naar een andere planeet getrokken, dan weer zweef je opeens meters van een planeet af zonder dat je er wat aan kan doen. Hop, game over. A Puppet’s Story is een raar verhaal.
Downloaden: A Puppet’s Story (tijdelijk gratis)

Vandaag gratis: e-Pig Rope

GU MA e-Pig Rope voor iPhone en iPod touchNet als A Puppet’s Story draait ook het tijdelijk gratis e-Pig Rope om een aandoenlijk figuurtje dat om bolletjes heen draait. Toch is het een heel ander spel. In e-Pig Rope slingert een varken met een liaan van tak tot tak. Jij raakt de takken aan en zorgt ervoor waar het beest naartoe slingert, waarbij je vooral moet uitkijken voor een stekelige ondergrond. Al snel komen er meer uitdagingen bij, zoals balken die ter plekke geroteerd moeten worden om ze te passeren. En echt… dat is nog maar het begin. e-Pig Rope zit barstensvol gevaren en is gelukkig niet al te zuinig met het verstrekken van nieuwe levens. In het spel speel je de levels namelijk per vijf uit. Daardoor is het spel soms behoorlijk uitdagend, maar laat er geen twijfel over bestaan: dit spel is het gratis downloaden meer dan waard.
Downloaden: e-Pig Rope (tijdelijk gratis)

Trailer van de Dag: 9mm

Nadat Gameloft eerder Grand Theft Auto imiteerde, komt de uitgever nu met een open wereld-game die wel degelijk een eigen toon en uitstraling heeft. We hebben al eens een trailer van 9mm in de Game-update geplaatst, maar dat was meer een sfeerimpressie dan een demonstratie van de gameplay. De nieuwste trailer echter is hard, duister, een tikkeltje groezelig en erg actierijk. Het ziet ernaar uit dat 9mm zowaar de eerste écht volwassen actiegame op de iPhone, iPod touch en iPad kan worden. Het heeft de slow-motion elementen die door Max Payne zijn grootgemaakt en lijkt dankzij een (semi-)automatisch richtsysteem goed te besturen. 9mm is binnenkort verkrijgbaar – maar wanneer weet nog niemand.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juni 2011, 17:50
Categorie Games
Onderwerpen gameloft, iculture speelt, sims

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.